SOUPCULTURE – Súťažný recept
KRÉMOVÁ KAPUSTOVÁ POLIEVKA
Potrebujeme:
10 dag cibule
20 dag zemiakov
30 dag kyslej kapusty
2 PL oleja
4 dl suchého bieleho vína
4 dl mäsového vývaru
2 bobkové listy
3 klinčeky
5 bobúľ borievky
10 dag mascarpone
Postup:
Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno a zemiaky nastrúhame. Kapustu premyjeme podľa chuti. Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme kapustu a zemiaky. Podlejeme vínom a vývarom, pridáme koreniny. Varíme 20 – 25 minút. Z polievky potom odoberieme 2 – 3 lyžice kapusty a aj ostatné korenie a rozmixujeme ju. Primiešajte mascarpone. Ochutíme soľou a korením. Podávame s odloženou kapustu a krutónmi.
PL = polievková lyžica, ČL = čajová lyžička

Odporúčané články
Prvý decembrový deň úderom sedemnástej hodiny štartuje rozsvietením vianočného stromčeka a výzdoby pri súsoší Immaculata na Hlavnej ulici program 31. ročníka Košických rozprávkových Vianoc.
Rozsvietením vianočného stromčeka na Hlavnej ulici pri Immaculate a otvorením trhov sa začala v Košiciach šíriť sviatočná atmosféra. Pýtali sme sa preto Košičanov, aký rozpočet majú pripravený na kúpu vianočných darčekov.


