SOUPCULTURE – Súťažný recept
KRÉMOVÁ KAPUSTOVÁ POLIEVKA
Potrebujeme:
10 dag cibule
20 dag zemiakov
30 dag kyslej kapusty
2 PL oleja
4 dl suchého bieleho vína
4 dl mäsového vývaru
2 bobkové listy
3 klinčeky
5 bobúľ borievky
10 dag mascarpone
Postup:
Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno a zemiaky nastrúhame. Kapustu premyjeme podľa chuti. Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme kapustu a zemiaky. Podlejeme vínom a vývarom, pridáme koreniny. Varíme 20 – 25 minút. Z polievky potom odoberieme 2 – 3 lyžice kapusty a aj ostatné korenie a rozmixujeme ju. Primiešajte mascarpone. Ochutíme soľou a korením. Podávame s odloženou kapustu a krutónmi.
PL = polievková lyžica, ČL = čajová lyžička
Odporúčané články
Dôkladnou prácou košických policajtov sa podarilo identifikovať 20-ročného muža z Košíc, ktorý čelí obvineniam z prečinu krádeže v dvoch prípadoch. O udalosti informuje Polícia Slovenskej republiky.
Slovenská hokejová reprezentácia sa na májových majstrovstvách sveta v Česku predstaví bez hráčov z ruskej KHL. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) sa touto témou zaoberal na tohtotýždňovom zasadnutí a nezaujal k ich účasti v národnom tíme SR negatívne stanovisko, no nik z tejto súťaže do reprezentačného tímu nepribudne.
V mestskej časti Košice – Juh má v budúcnosti vyrásť nové Obchodné centrum Košice (OCKE). Malo by byť druhým najväčším v Košiciach po nákupnom centre Optima. Tieto plány bude realizovať spoločnosť Delta Projektconsult Slovakia.