TENTO jablkový koláč si zamiluje celá rodina!
Verím, že v pivnici každého z nás sa nachádzajú zásoby jabĺk na celú zimu. Ako však s nimi naložiť a zároveň potešiť celú rodinu? Babičkin jablčník alebo jablkové pyré si určite zamiluje každý z vašej rodiny! Vláčny koláč, bez ktorého si už nebudete vedieť predstaviť jeseň.
Ingrediencie:
- 400 hladkej múky
- 25 dkg masla
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 15 dkg práškového cukru
- 2 PL mlieka
- 2 ks vajcia
Jablková plnka:
- 1 k jabĺk
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- 1 PL kryštálového cukru
- 1 ČL mletej škorice
Ako postupovať?
Na cesto zmiešame preosiatu múku, nastrúhané maslo, prášok do pečiva a cukor. Do zmesi následne pridáme vajcia a mlieko. Cesto dobre spracujeme a rozdelíme na dve rovnaké časti, ktoré následne vyvaľkáme (hrúbka cca 1,5cm). Prvý diel premiestnime na plech. Na cesto rovnomerne ukladáme nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Na záver jablkovú plnku prekryjeme druhým dielom. Cesto jemne popicháme vidličkou a pečieme pri 200°C, kým koláč nechytí hnedkastú farbu.
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a podávame! Dobrú chuť!
(NM)
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.