TENTO jablkový koláč si zamiluje celá rodina!
Verím, že v pivnici každého z nás sa nachádzajú zásoby jabĺk na celú zimu. Ako však s nimi naložiť a zároveň potešiť celú rodinu? Babičkin jablčník alebo jablkové pyré si určite zamiluje každý z vašej rodiny! Vláčny koláč, bez ktorého si už nebudete vedieť predstaviť jeseň.

Ingrediencie:
- 400 hladkej múky
- 25 dkg masla
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 15 dkg práškového cukru
- 2 PL mlieka
- 2 ks vajcia
Jablková plnka:
- 1 k jabĺk
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- 1 PL kryštálového cukru
- 1 ČL mletej škorice
Ako postupovať?
Na cesto zmiešame preosiatu múku, nastrúhané maslo, prášok do pečiva a cukor. Do zmesi následne pridáme vajcia a mlieko. Cesto dobre spracujeme a rozdelíme na dve rovnaké časti, ktoré následne vyvaľkáme (hrúbka cca 1,5cm). Prvý diel premiestnime na plech. Na cesto rovnomerne ukladáme nastrúhané jablká, ktoré posypeme škoricou, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Na záver jablkovú plnku prekryjeme druhým dielom. Cesto jemne popicháme vidličkou a pečieme pri 200°C, kým koláč nechytí hnedkastú farbu.
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a podávame! Dobrú chuť!
(NM)
Odporúčané články

Tento jednoduchý a poctivý recept na domácu prípravu perkôv vám ukáže, ako z pár základných surovín vytvoriť lahodné jedlo, ktoré môže byť hlavným chodom aj sladkou večerou. Vonia po masle, škorici a detstve – a chutí presne tak, ako si pamätáte od starkej.

Krémová pórová polievka so zemiakmi a smotanou je ideálnym tipom na ľahký obed či teplé predjedlo. Vyniká jemne nasladlou chuťou póru, krémovou konzistenciou a jednoduchou prípravou. Pripravená z niekoľkých bežných surovín, zasýti aj poteší – a výborne chutí s kúskom čerstvého chleba alebo sypaná čerstvými bylinkami.

Plnená paprika patrí k zlatému fondu domácej kuchyne – jednoduchá, výživná a plná chutí, ktoré poznáme z detstva. Kombinácia mletého mäsa, ryže a sladkej papriky v jemnej paradajkovej omáčke ponúka overený recept na sýte hlavné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu. Pripravte si klasiku, ktorá nesklame.