Pripravte si lahodné cviklové rizoto. Zvládne ho aj začiatočník
Určite si pomerne často kladiete otázku, “Čo mám opäť variť?” Prinášame vám preto recept na krémové cviklové rizoto, s ktorým zaručene u svojej rodiny zahviezdite. Je rýchle, zdravé a navyše extrémne chutné!
Na toto rizoto budete potrebovať:
- jeden balík uvarenej cvikly;
- 400g ryže;
- cibuľu;
- olivový olej;
- 2 dcl bieleho vína ;
- 1 l zeleninového vývaru;
- čierne korenie a soľ;
- parmezán;
- 2 PL masla;
- šalátový mix.
Ako na to?
Na širokej panvici si opražíme na olivovom oleji cibuľku do zlatista.
Následne pridáme 400g ryže, ktorú podlejeme vínom a okoreníme. Necháme vypariť alkohol, približne 5 minút a ryžu podlejeme vývarom.
Ryžu musíme neustále miešať a vývar prilievame podľa toho, či sa ešte potrebuje dokončiť.
K ryži pridáme po 10 minútach nadrobno nastrúhanú cviklu. Rizoto takto varíme, kým nie je ryža hotová.
Následne pridáme maslo a parmezán, podľa chuti. My však odporúčame, čím viac parmezánu, tým lepšie.
Dobrú chuť!
Odporúčané články
V metropole východu vyhlásili v noci z piatka na sobotu prvý kalamitný stupeň v súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciou.
Okrúhle číslo pol milióna vybavených cestujúcich sa na letisku Košice v roku 2023 podarilo dosiahnuť koncom septembra. Vlani to bolo 25. augusta a v tomto roku sa to podarilo ešte o niečo skôr, už 14. augusta. Košické letisko tak potvrdzuje kontinuálny trend výrazného nárastu dopytu po leteckej preprave. Za prvých sedem mesiacov roka vybavilo o 13 % cestujúcich viac ako za rovnaké obdobie minulého roka. Júl 2025 bol najsilnejším mesiacom v histórii letiska s vyše 132-tisíc vybavenými cestujúcimi.
Valné zhromaždenie dnes odsúhlasilo viacero zmien vo vedení Klubu akcionárov Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, a.s., o.z. Novým predsedom správnej rady sa stal Stanislav Hreha. Novými členmi správnej rady sa stávajú Ľubomír Čigáš a Matej Smorada.


