Začala sa sezóna medvedieho cesnaku. Ako ho viete využiť?
Sezóna medvedieho cesnaku je v plnom prúde. Neváhajte a vyrazte na prechádzku za hľadaním tohto prírodného zázraku, ktorý v sebe ukrýva množstvo benefitov na ľudské zdravie. Prečítajte si 3 recepty na jeho využitie.
Účinky medvedieho cesnaku
Okrem skvelej chuti, ktorú so sebou prináša táto zelená rastlina, nám medvedí cesnak môže pomôcť aj s nasledujúcimi zdravotnými problémami:
- kašeľ,
- bolesť hlavy,
- vysoký cholesterol,
- vysoký krvný tlak,
- slabá imunita,
- problémy s vylučovaním a trávením.
Mohlo by vás zaujímať: REALITY S BRAŇOM ČURIM
Ako využiť medvedí cesnak?
Listy medvedieho cesnaku môžeme využiť na hneď niekoľko zaujímavých receptov. Okrem sušenia, kedy si, žiaľ, nezachováva veľké množstvo živín, ho vieme využiť na iné skvelé jarné pochutiny.
1. Maslo z medvedieho cesnaku
Na skvelé maslo z medvedieho cesnaku budete potrebovať iba 3 ingrediencie:
- 82% maslo,
- medvedí cesnak,
- soľ, parmezán, čierne korenie.
Celé maslo (250 g) zmiešate s troma hrsťami nadrobno nasekaného medvedieho cesnaku, dokoreníte podľa vlastných preferencií, pridáte strúhaný parmezán a necháte stuhnúť.
Ďalšie recepty nájdete na nasledujúcej strane.
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.