Ulička remesiel patrila deťom
Záverečným podujatím osláv Dňa mesta Košice bola prehliadka remesiel na Hrnčiarskej ulici.
Oživili ju tradiční remeselníci a ich ručne vyrábané výrobky a produkty. Dvere do svojich dielní otvoria bylinkárka, umelecký kováč, hrnčiar či brašnár.
Spokojný s výkonom malých pomocníkov bol hrnčiar. „Robíme džbány, mištičky. Deti sú šikovní a vnímaví pomocníci, takže, ak nezačne pršať, máme prácu až do večera,“ komentoval hrnčiar.
[ad][/ad]Z kovu vyrábali deti medvedíka Pú. „Mám veľmi skvelých pomocníkov, chválim ich a povyšujem do hodnosti tovariša,“ uviedol kováč, ktorému asistovali nádejní pomocníci.
Fotogaléria: Iveta Vaculová
Odporúčané články
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.