Najlepší detskí speváci sa stretnú v Čani
Amfiteáter v Čani privíta v piatok 1. júna deväť finalistov z celého Slovenska, aby ukázali svoj talent vo veľkom finále populárnej detskej speváckej súťaže Hviezdička.
Ako uviedol organizátor súťaže, košický pesničkár Vlado Železňák, aj tohto roku hľadali talenty z celého Slovenska. „Do súťaže sa mohli prihlásiť speváci od 6 do 12 rokov tak, že nám poslali nahrávku pesničky podľa vlastného výberu. Zapojilo sa nám opäť obrovské množstvo spevákov a ich úroveň bola skutočne veľmi vysoká. Milo nás prekvapila aj kreativita zaslaných videí od spevákov, lebo niektoré z nich pripomínali už takmer videoklipy. Ukázalo sa, že tento trend a videonahrávky sú populárne a budeme v nich preto pokračovať aj v ďalších ročníkoch.“
Najlepší speváci z východu
Železňák vysvetlil, že výberová komisia zo všetkých registrovaných skladieb vybrala do súťaže finalistov z východného, západného a stredného Slovenska. „Členovia komisie to tohto roku nemali vôbec ľahké, lebo do súťaže sa zapojilo veľa detí. Bola to skutočne náročná úloha. Prihlásilo sa nám približne 150 detí. Najviac a najlepších spevákov bolo z východného Slovenska, zaregistrovali sme ich okolo osemdesiat,“ povedal.
[ad][/ad]Natočia video
Oproti predchádzajúcim ročníkom čakajú tohtoročnú Hviezdičku zmeny. Ako prezradil spoluorganizátor a spolumoderátor Hviezdičky Vlado Železňák mladší, najväčšou je tá, že sa finále uskutoční v exteriéri, čo bude určite obrazovým obohatením. „Scénu budú tvoriť veľké fotky súťažiacich s rozmermi 1×1 meter a po skončení finále ich rozdáme účastníkom spolu s ďalšími cenami. A ešte jedna novinka do tretice – z finále bude nakrútený videozáznam obohatený o zábery z dronu, ktorý sme na tento účel objednali. Všetci finalisti dostanú špeciálne trofeje a, samozrejme, množstvo cien,“ dodal.
(OK)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.