Nemecká dôchodkyňa na vojenskom trucku
Čierne ozrutné vozidlo pútalo dva dni zvedavosť okoloidúcich na parkovisku pred Jumbo centrom. Vojenské auto zmenila nemecká dôchodkyňa na útulný karavan, s ktorým chce precestovať svet.
Petra Schuermann pochádza z Hamburgu, má 59 rokov a začala si plniť svoj cestovateľský sen. S upraveným vojenským autom na obytný karavan plánuje byť na cestách 10 až 15 rokov.
Auto odkúpila od armády pred šiestimi, pretože bolo lacné. „Za 20-tisíc eur. Cena podobných vozidiel sa každým rokom zvyšuje, teraz by ste ho kúpili za dvojnásobok,“ prezradila Nemka.
K dispozícii má posteľ, kuchynskú linku so sporákom a umývadlom, chladničku, mrazničku, toaletu so sprchou… Vo vozidle cestuje aj so štvorkolkou a bicyklom. Auto dosiahne rýchlosť 130 kilometrov, no bežne jazdí 90-kilometrovou rýchlosťou. Na facebookovom profile Katweltreise ju sleduje takmer 7-tisíc sledovateľov, s ktorými sa delí o svoje zážitky.
Upútal ju Bojnický zámok
Dobrodružstvo chcela začať koncom apríla, no zatváranie hraníc kvôli koronavírusu jej skomplikovalo plány. Pôvodne chcela ísť z cez Poľsko, Rusko, navštíviť všetky pobaltské krajiny a následnej prejsť cez Gruzínsko, Azerbajdžan a prezimovať v Ománe. Nakoniec však strávi zimu v Grécku.
Na Slovensku ju cestou do Košíc upútal najmä Bojnický zámok a tradičné slovenské domčeky v Jasenovej. „Centrum Košíc je krásne, zaujala ma fontána a okolité uličky,“ hovorí Petra, ktorá dnes ráno odchádza cez Maďarsko do Rumunska.
Foto: Veronika Janušková
[ad][/ad]Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.