Recept na lahodné kuracie prsia v jogurtovej marináde
Kuracie mäso je u mnohých veľmi obľúbené. Obsahuje veľké množstvo kvalitných bielkovín, no zároveň malé množstvo tuku a je ľahko stráviteľné. Existuje mnoho spôsobov ako ho pripraviť, avšak ak obľubujete zaujímavé kombinácie chutí, máme pre vás tip na prípravu vynikajúcich marinovaných kuracích pŕs.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 500 g kuracích pŕs;
- 200 g bieleho jogurtu;
- 3 strúčiky cesnaku;
- 1 ČL horčice;
- 1 ČL sójovej omáčky;
- 1 vajce;
- 1 PL hladkej múky;
- soľ;
- mleté čierne korenie;
- olivový olej.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a narežeme na požadované kúsky. Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti. Vo väčšej uzatvárateľnej nádobe pripravíme jogurtovú marinádu zmiešaním bieleho jogurtu, prelisovaného cesnaku, horčice, sójovej omáčky, vajíčka a hladnej múky. Dôkladne zamiešame a do marinády pridáme kuracie mäso. Premiešame a na pár hodín vložíme do chladničky, aby mäsom prešla chuť všetkých ingrediencií. Mäso pečieme zo všetkých strán na rozohriatom olivovom oleji do zlato-hneda. Ako prílohu môžeme zvoliť zemiakové pyré. Prajeme vám dobrú chuť!
Autor: Sofia Budkaiová
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

