Ako zabaviť deti počas jesenných prázdnin? Prinášame pár tipov

Študentom základných a stredných škôl sa od dnešného dňa (28. 10.) oficiálne začali jesenné prázdniny. Rodičom tak pribudla povinnosť vyplniť voľný čas svojim ratolestiam. V tomto článku vám prinášame zopár tipov, ktoré v období jesene, a s ňou spojených prichádzajúcich sviatkov, môžu byť prínosné.
Vyrobte si šarkana
Šarkany sú deťmi veľmi obľúbené, ale taktiež aj samotná jeseň patrí medzi obdobie šarkanov. Internet ponúka nespočetné množstvo jednoduchých návodov ako si ho skonštruovať. O to väčšiu radosť majú deti, keď si ich môžu za vhodných poveternostných podmienok púšťať so svojimi rodičmi.

Vyrežte spoločne tekvicu
K oktobrovému obdobiu patrí aj blížiaci sa sviatok Halloween. Čo poviete na vyrezávanie tekvice, ktorá je tradičným symbolom tohto sviatku? Angažovať sa môžu všetci členovia domácnosti. Vyrobíte si tak originálnu dekoráciu za pár drobných.

Vyrobte si strašidelné masky
Nadväzujúc na predošlý tip spojený s Halloweenom, vám prinášame možnosť výroby strašidelných masiek, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou tohto sviatku. Aj v tomto prípade sa kreativite medze nekladú. Môžete tak vyrobiť originálny doplnok, ktorý vašim ratolestiam urobí veľkú radosť.
Ďalšie tipy ako tráviť jesenné prázdniny nájdete na ďalšej strane.
Odporúčané články

Dovolenková sezóna je v plnom prúde, no okrem zážitkov a suvenírov si z dovolenky môžeme priniesť aj nebezpečné parazity, ktoré spôsobujú vážne zdravotné komplikácie. Nedávny tragický prípad 11-ročného chlapca, ktorý sa na Slovensku nakazil nebezpečnou amébou, pripomína, že parazitné ochorenia nie sú problémom len v exotických destináciách.

Špenátové halušky s opečenou slaninou a cesnakom spájajú tradičný slovenský pokrm s čerstvou chuťou zelene. Jednoduché zemiakové cesto doplnené špenátom, chrumkavá slanina a voňavý cesnak vytvárajú dokonalú kombináciu pre výdatný obed či večeru, ktorá zahreje a zasýti.

Chrumkavá kôrka, šťavnaté mäso a silné chute, ktoré rozozvučia slovenskú tradíciu na tanieri. Pečené bravčové koleno s kyslou kapustou, horčicou a chrenom je sviatočný pokrm, ktorý si zaslúži čas aj pozornosť – odmenou vám bude dokonalý nedeľný obed.