Recepty na chutné halloweenske maškrty, ktoré si zamilujete
V tomto článku vám prinášame tri chutné recepty na halloweenske maškrty, s ktorými môžete ponúknuť návštevu alebo si na nich ulahodiť sami.
Halloweenske medovníčky
Na prípravu budeme potrebovať:
Cesto:
- 500 g hladkej múky;
- 150 g práškového cukru;
- 100 g palmarínu;
- 3 vajíčka;
- 5 PL medu;
- 1 ČL sódy bikarbóny;
- 1 ČL perníkového korenia;
- 1 ČL kakaa.
Poleva:
- vajíčkové bielka;
- kryštálový cukor;
- potravinárske farbivo.
V nádobe spolu dôkladne zamiešame všetky ingrediencie, dokiaľ nám nevznikne lepivé cesto. Plech vystelieme papierom na pečenie. Pripravené cesto rozvaľkáme na tenkú vrstvu a môžeme ho začať vykrajovať pomocou foriem. Vzniknutý základ poukladáme na plech a dáme na 5-7 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Upečené medovníky treba ešte zahorúca potrieť rozšľahaným vajíčkom, aby sa krásne leskli.
Poleva, ktorou medovníčky ozdobíme sa dá urobiť veľmi ľahko. Do nádoby dáme bielka z vajíčka, ktoré šľaháme a popritom k nim sypeme kryštálový cukor, dokiaľ sa nám nevytvorí pasta požadovanej konzistencie. Tú si môžeme rozdeliť do viacerých nádobiek a do každej z nich pridať rôznu ľubovoľnú farbu potravinárskeho farbiva, aby sme sa pri ozdobovaní medovníčkov mohli poriadne vyblázniť a naplno využiť svoju fantáziu.
Pokračovanie na ďalšej strane.
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.