Recept na jednoduché kokosové guľky, ktorý zvládnete do 20 minút
Nemáte práve čas na zdĺhavé pečenie zákuskov? Ponúkame vám chutný a zároveň rýchly recept na kokosovo-kakaovú dobrotu. Ak nemáte napečené a očakávate návštevu, neváhajte ich vyskúšať. Nie je potrebné ani zapínať rúru, pretože sú nepečené, hravo ich zvládnete do 20 minút.
Na recept budete potrebovať:
- 1 balíček piškót (250g),
- 100g maslo,
- 60g práškový cukor,
- 1ks vanilkový cukor,
- kokosová múčka,
- 40 ml rum,
- 2PL kakao,
- višňový kompót.
Mäkké maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame v miske. Pridáme kakao a za stáleho miešania do hmoty zapracujeme piškóty a rum. Ak nemáte rum môžete použiť aj rumovú esenciu. Tvarujeme guľky, ak je nepečené cesto veľmi sypké, prilejeme šťavu z višňového kompótu. Počas tvarovania guliek do každej vložíme višňu. Ak chcete vytvoriť guľky menšej veľkosti, stačí polovica višne. Tvarujeme ich a následne obalíme v kokosovej múčke. Guľky necháme odstáť v chladničke, aby dobre stuhli. Dobrú chuť!
Zdroj: Martina Fircáková
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.