Fantastické krémové rizoto hotové za pár minút
Jednoduché a najmä rýchle recepty určite potešia nejedného z vás. Rizoto patrí medzi tradičné talianske jedlo z ryže. Slováci si však tento recept osvojili, a preto vzniká množstvo variácií ako pripraviť túto pochúťku podľa svojho gusta.
Na prípravu krémového rizota budete potrebovať:
- 2 poháre ryže;
- 1L vývar;
- 2 lyžice oleja;
- 100g masla;
- 100g šampiňónov;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 1/2 konzervy kukurice;
- 1 tavený syr v črievku.
Ryžu si opražíte na oleji a následne zalejete vývarom. Vložíte do rúry vyhriatej na 180 °C, pečiete zhruba 25 minút. Na roztopenom masle si opražíte šampiňóny, ku ktorým pridáte roztlačený cesnak, syr a kukuricu. Všetko spolu zamiešate. Po vybratí domäkka upečenej ryže pridáte hotovú zmes a znova dobre zamiešate. Dochutíte podľa potreby a chutné krémové rizoto je hotové.
Dobrú chuť!
(VT)
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.


