3 rýchle a jednoduché dezerty z lístkového cesta
Hľadáte inšpiráciu na sladké a rýchle pochúťky na sobotu? Nemusíte ďalej hľadať! Toto sú tri jednoduché a rýchle recepty z lístkového cesta, ktoré sa stane vašim najlepším priateľom v kuchyni. Tieto sladké maškrty budú chutiť celej rodine.

Škoricové rožky
Ingrediencie:
- 1 balenie lístkového cesta
- 4 PL masla (rozpustené)
- 6 PL hnedého cukru
- 2 ČL mletej škorice
- 1 vajce (na potretie)
Postup:
- Rozvaľkajte lístkové cesto na tenký obdĺžnik.
- Maslo rozpustite a potrite ním cesto.
- Zmiešajte hnedý cukor so škoricou a rovnomerne rozsypte po ceste.
- Cesto zrolujte od dlhšej strany a nakrájajte na asi 2 cm hrubé plátky.
- Plátky uložte na plech vystlaný papierom na pečenie, mierne ich sploštite.
- Vajce rozšľahajte a rožky ním potrite.
- Pečte v predhriatej rúre na 200°C asi 15-20 minút, kým nebudú zlatohnedé.
Recept na tartaletky s vanilkovým krémom a ovocím nájdete na ďalšej strane
Odporúčané články

Spomienka na školskú jedáleň alebo sladký pôžitok z detstva? Nadýchané mini buchtičky z jemného kysnutého cesta, upečené dozlatista a zaliate hustým vanilkovým krémom, si zamiluje celá rodina. Stačí niekoľko poctivých surovín, trocha trpezlivosti a výsledok stojí za to.

Jemné tvarohové palacinky s ovocím a šľahačkou sú dokonalým spojením klasiky a sviežosti. Tento nadčasový dezert či sladký obed spája tenké palacinky plnené jemne oslazeným tvarohom s teplým ovocným prelivom z lesného ovocia. Doplnené šľahačkou ponúkajú harmóniu chutí, ktorú ocení každá generácia.

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.