Tri rýchle recepty pre vašu mamičku na Deň matiek
2. Chlebové placky s vajíčkami na Deň matiek
Budeme potrebovať:
- 110g hladkej múky (+ trochu na posypanie)
- 150 ml teplej vody
- 110g celozrnnej múky
- 3 ČL oleja
- kúsok masla
Na vajcia:
- 1 PL olivového oleja
- 12 cherry paradajok
- 4 vajcia
- 25g syru
- 2 PL smotany na varenie
Postup:
- Múku a 1 ČL soli preosejeme do veľkej misy. Pridáme 1 polievkovú lyžicu oleja a 150 ml teplej vody. Spojíme to do mäkkého, ale nie príliš lepivého cesta (možno bude potrebné až 175 ml vody). Ak je cesto primäkké, pridáme múku. Ak je príliš suché, dolejeme vodou.
- Cesto vyklopíme na múkou posypaný povrch a miesime po dobu 4-5 minút, alebo kým nebude cesto hladké. Cesto dáme do naolejovanej misy, zakryjeme a necháme 30 minút odstáť.
- Cesto potom vyklopíme na pomúčenú plochu. Rozdelíme do šiestich guličiek a každú guľku cesta povaľkáme na 18-20cm širokú placku.
- Panvicu potrieme olejom a jednu placku opečieme na silnom ohni z každej strany 1 – 2 minúty, kým nebude upečená dozlatista. Hotovú placku dáme na tanier a potrieme maslom.
- Medzitým si na panvici rozohrejeme olej a pridáme paradajky ktoré krátko povaríme, kým nezmäknú. Do panvice pridáme vajcia, syr a smotanu, zakryjeme ich a povaríme 2 minúty. Odstránime veko. Varíme, kým nie sú bielky tuhé, potom podávame z panvice spolu s plackami.
Recept na banánový chlieb nájdete na ďalšej strane…
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Vstúpiť do Diskusie
(0 komentárov)