Tri rýchle recepty pre vašu mamičku na Deň matiek
3. Banánový chlieb
Budeme potrebovať:
- 2 šálky univerzálnej múky
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL soli
- ½ šálky masla
- ¾ šálky hnedého cukru
- 2 vajcia (rozšľahané)
- 2 banány
Postup:
- Predhrejeme rúru na 175° C. Ľahko vymastíme formu na bochník 9×5 palcov.
- Vo veľkej mise zmiešame múku, sódu bikarbónu a soľ. V samostatnej miske spolu zmiešame maslo a hnedý cukor. Vmiešame vajcia a roztlačené banány, kým nebudú dobre zmiešané. Banánovú zmes potom vmiešame do múčnej zmesi; miešame, len aby sa zvlhčili. Nalejeme cesto do pripravenej formy na bochník.
- Pečieme vo vyhriatej rúre 60 až 65 minút, kým špáradlo vložené do stredu bochníka nevyjde čisté. Chlieb necháme 10 minút vychladnúť na panvici a potom vyklopíme na mriežku.
Dobrú chuť!
(jl)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Vstúpiť do Diskusie
(0 komentárov)