Botanická záhrada v Košiciach sa sfarbila dožlta
Jar sa pomaličky blíži a spolu s ňou sa zobúdza aj príroda. Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach v týchto dňoch hýri žltými farbami, ktoré signalizujú príchod jari.
“Žltá je dobrá. Jednou z najbežnejších jarných farieb je práve žltá, lebo je výrazná a upúta opeľovačov,” píše sa v príspevku na sociálnej sieti. Jasnožltou farbou sa v týchto chvíľach pýšia viaceré rastliny, napríklad hamamel, prvosienky či tavolín zimný, ktoré návštevníci botanickej záhrady nájdu v miestnej skalke a priľahlom okolí. Ker hamamel je navyše špecifický svojou sviežou citrusovou vôňou.
Ak neviete kam cez víkend, návšteva botanickej záhrady stojí za to aj na sklonku zimy. Zažijete pokojnú atmosféru a čaro prebúdzajúcej sa prírody. Botanická záhrada je od 15. januára otvorená v režime OP od 9:00 do 15:00.

Zdroj: (Botanická záhrada UPJŠ, ML)
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, aká polievka nesmie chýbať na ich sviatočnom štedrovečernom stole. Zisťovali sme, či prevláda tradičná vianočná kapustnica alebo šošovicová polievka, ktorá je zvyčajne spojená so symbolom bohatstva v novom roku.
Košický primátor Jaroslav Polaček (nezávislý) podpísal v uplynulých dňoch zmluvy s dvoma zhotoviteľmi, ktorí uspeli vo verejnom obstarávaní v rámci revitalizácie verejného priestranstva na uliciach Bašťovanského a Clementisova na sídlisku Dargovských hrdinov.
Sviatočný stôl je srdcom Štedrého večera. Hoci sa jedálny lístok a rodinné rituály v jednotlivých domácnostiach líšia, existuje niekoľko stáročných zvykov a jedál, bez ktorých by pre mnohých Vianoce neboli Vianocami. Pýtali sme sa obyvateľov Košíc, čo nesmie chýbať na ich sviatočnom stole.