FANTASTICKÁ krémová hokkaido polievka
Jesenná atmosféra je v plnom prúde a čo viac vystihuje jeseň ako farebné popadané lístie a tekvice? Ak ste vy alebo váš partner milovníkom tekvíc, potešte svoju polovičku a skúste jej uvariť túto fantastickú krémovú polievku, ktorú zvládne aj začiatočník.
Budete potrebovať:
- 1 tekvicu;
- 4 mrkvy;
- 2-4 zemiaky;
- 1 cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- olivový olej;
- kurací vývar, prípadne bujón;
- smotanu na varenie;
- soľ;
- muškátový oriešok;
- čierne korenie.
Postup:
Do hrnca si nalejeme olej a necháme ho zohriať. Na miernom ohni opražíme do zlatista cibuľku. Keď je cibuľka hotová, pridáme pretlačený cesnak a chvíľu pražíme spolu s cibuľkou. Dávame pozor, aby nám cesnak neprihorel. Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, tekvicu, a zemiaky. Jemne popražíme a pridáme približne 100-200 ml kuracieho vývaru, prípadne ak nemáme vývar, do uvedeného množstva vody pridáme jeden alebo dva bujóny. Následne zeleninu zalejeme vodou, pozor, ak to s vodou preženiete, bude redšia. Zeleninu varíme, kým sa neuvarí. Medzitým si polievku ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Keď je zelenina mäkká, použijeme mixér a všetko v hrnci pomixujeme. Následne polievku odstavíme a pridáme jednu smotanu na varenie.
Dobrú chuť!
JL
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.

