FANTASTICKÁ krémová hokkaido polievka
Jesenná atmosféra je v plnom prúde a čo viac vystihuje jeseň ako farebné popadané lístie a tekvice? Ak ste vy alebo váš partner milovníkom tekvíc, potešte svoju polovičku a skúste jej uvariť túto fantastickú krémovú polievku, ktorú zvládne aj začiatočník.
Budete potrebovať:
- 1 tekvicu;
- 4 mrkvy;
- 2-4 zemiaky;
- 1 cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- olivový olej;
- kurací vývar, prípadne bujón;
- smotanu na varenie;
- soľ;
- muškátový oriešok;
- čierne korenie.
Postup:
Do hrnca si nalejeme olej a necháme ho zohriať. Na miernom ohni opražíme do zlatista cibuľku. Keď je cibuľka hotová, pridáme pretlačený cesnak a chvíľu pražíme spolu s cibuľkou. Dávame pozor, aby nám cesnak neprihorel. Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, tekvicu, a zemiaky. Jemne popražíme a pridáme približne 100-200 ml kuracieho vývaru, prípadne ak nemáme vývar, do uvedeného množstva vody pridáme jeden alebo dva bujóny. Následne zeleninu zalejeme vodou, pozor, ak to s vodou preženiete, bude redšia. Zeleninu varíme, kým sa neuvarí. Medzitým si polievku ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Keď je zelenina mäkká, použijeme mixér a všetko v hrnci pomixujeme. Následne polievku odstavíme a pridáme jednu smotanu na varenie.
Dobrú chuť!
JL
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.