FANTASTICKÁ krémová hokkaido polievka

Jesenná atmosféra je v plnom prúde a čo viac vystihuje jeseň ako farebné popadané lístie a tekvice? Ak ste vy alebo váš partner milovníkom tekvíc, potešte svoju polovičku a skúste jej uvariť túto fantastickú krémovú polievku, ktorú zvládne aj začiatočník.
Budete potrebovať:
- 1 tekvicu;
- 4 mrkvy;
- 2-4 zemiaky;
- 1 cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- olivový olej;
- kurací vývar, prípadne bujón;
- smotanu na varenie;
- soľ;
- muškátový oriešok;
- čierne korenie.
Postup:
Do hrnca si nalejeme olej a necháme ho zohriať. Na miernom ohni opražíme do zlatista cibuľku. Keď je cibuľka hotová, pridáme pretlačený cesnak a chvíľu pražíme spolu s cibuľkou. Dávame pozor, aby nám cesnak neprihorel. Po chvíli pridáme nakrájanú mrkvu, tekvicu, a zemiaky. Jemne popražíme a pridáme približne 100-200 ml kuracieho vývaru, prípadne ak nemáme vývar, do uvedeného množstva vody pridáme jeden alebo dva bujóny. Následne zeleninu zalejeme vodou, pozor, ak to s vodou preženiete, bude redšia. Zeleninu varíme, kým sa neuvarí. Medzitým si polievku ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Keď je zelenina mäkká, použijeme mixér a všetko v hrnci pomixujeme. Následne polievku odstavíme a pridáme jednu smotanu na varenie.
Dobrú chuť!
JL
Odporúčané články

Jemné tvarohové palacinky s ovocím a šľahačkou sú dokonalým spojením klasiky a sviežosti. Tento nadčasový dezert či sladký obed spája tenké palacinky plnené jemne oslazeným tvarohom s teplým ovocným prelivom z lesného ovocia. Doplnené šľahačkou ponúkajú harmóniu chutí, ktorú ocení každá generácia.

Spomienka na školskú jedáleň alebo sladký pôžitok z detstva? Nadýchané mini buchtičky z jemného kysnutého cesta, upečené dozlatista a zaliate hustým vanilkovým krémom, si zamiluje celá rodina. Stačí niekoľko poctivých surovín, trocha trpezlivosti a výsledok stojí za to.

Voňavá kapusta, šťavnaté kačacie mäso a mäkké zemiakové lokše – kombinácia, ktorá neklame. Tento tradičný slovenský recept prináša sviatočnú atmosféru na každý tanier. Plnené lokše sú poctivým jedlom, ktoré zahreje nielen žalúdok, ale aj dušu.