Pečenie nemusí byť veda. Tieto tipy sa vám pri pečení zídu
Pečenie nemusí byť vhodné pre každého, ale určite si ho každý môže uľahčiť. Ani najlepší kuchár nemusí byť perfektný pekár. V predošlých článkoch sme sa venovali tomu, ako neplakať pri krájaní cibule, či spôsobu, akým ošúpať ovocie a zeleninu. V tomto článku si ukážeme pár tipov, ako sa stať dobrým pekárom.
Aj zelenina je vhodná na pečenie
O zelenine nie je až tak známe ako veľmi sa hodí k pečeniu. Stereotyp, že zelenina patrí k slaným jedlám, však nemusí byť vždy pravdivý. Cvikla, mrkva či cuketa sa dajú jednoducho ale naozaj účinne zapracovať do koláčov. K cvikle, ktorá torte či koláču dodá šťavnatý nádych, sa najviac hodí roztopená čokoláda. Pri mrkve je zasa dobré uvažovať o upečení mrkvovej torty s bielou polevou na vrchu.
Stále nadýchaný koláč
Tajomstvo, ktoré je pre niekoho samozrejmosťou, spočíva v správnom preosiatí. Počas pridávania múky do cesta je dobré prisypať aj kypriaci prášok a všetko spolu preosiať. Čím viac vzduchu sa dostane medzi múku a kypriaci prášok, tým väčšmi bude cesto nadýchané. Sitko majte teda vyššie a múku s práškom nechajte z výšky dopadať do misky.
Čokoláda ako lesklá ozdoba
Koláč s roztopenou čokoládou nielenže chutí skvelo, ale môže tak aj vyzerať. K čokoláde pri topení vo vodnom kúpeli môžete pridať trochu oleja. Olej zabezpečí lesklý vzhľad čokolády a koláč bude vyzerať ako z cukrárne.
Odporúčané články
Bola celá bez seba. Reč je o bývalej Miss Universe a známej “Košičanke” Eve Rezešovej (kedysi Džodlovej). Tá sa totiž po dlhých rokoch stretla so svojím hereckým idolom.
Fedor Flašík, známy podnikateľ a dlhoročná osobnosť médií na Slovensku, zomrel v pondelok vo veku 66 rokov v Prahe v nemocnici Motol.
Stovky ľudí sa v stredu 10. apríla prišlo v Starej Ľubovni rozlúčiť s Luciou, Sofiou a Katarínou, tromi gymnazistkami, ktoré prišli o život pri sobotnom (6. 4.) nešťastí v Spišskom Podhradí. Posledná rozlúčka sa konala v tamojšom gréckokatolíckom Chráme Matky ustavičnej pomoci.