Recept na tie NAJCHUTNEJŠIE medovníky! Mäkké a lahodné ihneď po dopečení
Vianoce sú už za dverami a vy ešte stále nemáte napečené? Nezúfajte! Vďaka tomuto receptu, na tie najchutnejšie vianočné medovníky, si budete môcť vydýchnuť. Lahodnú a mäkkú vianočnú maškrtu si budete môcť vychutnávať hneď po jej dopečení bez zbytočného čakania.
Na cesto budete potrebovať:
- 750 g hladkej múky;
- 350 g práškového cukru;
- 1 ČL sódy bikarbóny;
- 2 ČL korenia na perníky;
- 4 kusy vajec;
- 125 g masla;
- 5 PL medu;
- 1 vajce na potretie.
Na polevu budete potrebovať:
- bielok;
- 150 g práškového cukru;
- citrónovú šťavu.
Postup:
- Rúru si predhrejte na 180 °C. Zmiešajte všetky odmerané sypké ingrediencie, čiže múku, práškový cukor, sódu bikarbónu, korenie na perníky a preosejete aspoň 1-krát cez sitko.
- V hrnci si nad parou roztopíte maslo, pridáte vajcia, med a miešate, kým vám nevznikne hmota bez hrudiek. Dávajte pozor, aby sa vám vajcia nezrazili.
- Tekutú časť nalejte do misky so sypkými ingredienciami a postupným miešaním vypracujte perníkovú hmotu.
- Cesto nechajte niekoľko hodín oddychovať v chlade.
- Nakoniec medovníkové cesto rozvaľkajte na hrúbku cca 1 cm a dajte piecť na vymastený plech.
- Medovníky pravidelne kontrolujte a pečte cca 10-12 min, kým sa nesfarbia dozlata.
- Teplé medovníky potrite rozmiešaným vajíčkom, aby ste im dodali lesk.
- Na záver ozdobte podľa vlastných preferencií.
Upečené a vychladené medovníky môžete odložiť do uzavretej nádoby, no ak ste nedočkavý, máme pre vás skvelú správu. Tento recept odlišuje od ostatných fakt, že lahodné vianočné pečivo si môžete vychutnať ihneď po jeho upečení!
(NM)
Odporúčané články
Kuracie mäso so sladkokyslou omáčkou a jazmínovou ryžou patrí k obľúbeným jedlám, ktoré spájajú exotické chute s jednoduchosťou prípravy. Tento recept je ideálny na obed alebo večeru, ktorou zaručene potešíte celú rodinu. Kľúčom je vyvážená kombinácia sladkých, kyslých a slaných chutí spolu s chrumkavou zeleninou a jemnou ryžou.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.