Vďaka týmto radám budete v kuchyni ako doma. Už žiadny plač kvôli cibuli
Vedeli ste, že z botanického hľadiska patrí paradajka medzi ovocie a melón medzi zeleninu? V kuchyni sa môže naskytnúť veľa otázok ale varenie nemusí byť veda, keď si v kuchyni vieme šikovne pomôcť. Tipy, ktoré dokážu uľahčiť prácu sú často nápomocné a spríjemnia čas strávený v kuchyni.
Kvôli cibuli už neplačte
Zelenina, ktorá rozplakala už mnohých. Portál Library z Congres vysvetľuje túto nevšednosť jednoducho. Cibuľa obsahuje látku s názvom syn-propanethial-S-oxid, ktorá dráždi slzné žľazy, preto naše oči uvoľňujú slzy. Pri krájaní cibule sa však dá aj neplakať. Každému môže pomôcť niečo iné a preto je rád „ako neplakať pri krájaní cibule“ naozaj dosť.
Pred krájaním majte chvíľu cibuľu uloženú v chladničke alebo ju namočte do ľadovej vody
Spôsob krájania cibule rovnako môže zabrániť slzám
Žutie žuvačky (nie) je prevenciou pred plačom
Ak už teda máte dosť plakania pri krájaní cibule, vyskúšajte jeden z týchto tipov. V nasledujúcich článkoch vám prinesieme iné užitočné rady do kuchyne.
(vikitomkova)
Odporúčané články
Košice si v nedeľu 17. novembra pripomenuli 35. výročie Nežnej revolúcie, ktorá patrí medzi kľúčové historické udalosti Československa. Nenásilný odpor ľudí v novembri 1989 priniesol zmenu, ktorá ukončila obdobie totalitného režimu a nastolila demokratické princípy, slobodu a práva pre všetkých občanov.
Pre všetkých, ktorí cestujú vlakom po Slovensku, prichádza Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) s prelomovým pilotným projektom. Odteraz budú vnútroštátne cestovné lístky dostupné aj na vybraných pobočkách Slovenskej pošty.