Veľkonočná návšteva si povie WAU. 3 tipy na najlepšie pohostenie
Veľkonočné sviatky sú úzko späté s rodinnými návštevami, ktoré sa nezaobídu bez chutného pohostenia. Chcete vašu návštevu pohostiť niečím lahodným, no nechcete siahať po overených klasikách? Prinášame vám tri tipy na to najlepšie pohostenie, vďaka ktorému sa stanete top hostiteľom.
Jednohubky s medvedím cesnakom a syrom
Cesto:
- 21 g droždia,
- 500 g hladkej múky,
- 300 ml vlažného mlieka,
- 100 ml oleja,
- 1 lyžica kryštálového cukru,
- 1 vajce,
- štipka soli.
Plnka:
- 250 g masla (82%),
- 1 hrsť medvedieho cesnaku,
- 100 g strúhaného syra,
- 1 rozšľahané vajce na potretie,
- sezamové semienka,
- soľ.
Postup:
- Kvások pripravíme z polovice vlažného mlieka, cukru a droždia. Všetko spolu dobre premiešame, necháme na teplom mieste cca 15 minút.
- Následne zmiešame múku, štipku soli, olej, vajce a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať cca 50 minút.
- Medzitým si zmiešame maslo izbovej teploty s taveným syrom, soľou a medvedím cesnakom nakrájaným na drobno. Plnku môžeme urobiť aj pomocou mixéra. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenko a natrieme vopred pripravenou plnkou.
- Pri tvarovaní jednohubiek postupujeme ako pri závine. Cesto si zrolujeme a nakrájame na slimákov. Na záver ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a vrch posypeme sezamovými semienkami. Pečieme cca 15-20 minút pri teplote 200°C.
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si lahodné cviklové rizoto. Zvládne ho aj začiatočník

Dobrú chuť!
(NM)
Odporúčané články
Mesto ponúka svojim dlžníkom zbaviť sa dlhov, pričom do konca roka okrem dlžnej sumy zaplatia pokutu iba 5 eur. V priebehu tohto roka prišlo s viacerými zmenami týkajúcimi sa daní a miestnych poplatkov. V uplynulých mesiacoch začalo s využívaním moderných technológií, smart riešení a automatizovaným prístupom k databázam z Registra fyzických osôb, ktoré doposiaľ nemalo k dispozícii. Tieto nástroje mu umožnili efektívnejšie identifikovať obyvateľov, ktorí si neplnili svoju povinnosť a vyhýbali sa plateniu miestnych daní a poplatkov.
Už v nasledujúcej letnej sezóne by sa návštevníci Národného olympijského centra plaveckých športov (NOCKE) mohli spúšťať z jeho novej tobagánovej veže. Pre svoje letné osvieženie budú mať na výber 55-metrový turbo alebo pomalší 90-metrový klasický tobogán.
Počas stredy 17. decembra bude na Kavečianskej ceste v Košiciach obnovená obojsmerná premávka. Z „esíčka“ tiež bude odstránená svetelná signalizácia. Na sociálnej sieti o tom informuje mesto Košice, ako objasnilo, súvisí to s prestávkou v stavebných prácach počas zimných mesiacov.