Veľkonočná návšteva si povie WAU. 3 tipy na najlepšie pohostenie
Veľkonočné sviatky sú úzko späté s rodinnými návštevami, ktoré sa nezaobídu bez chutného pohostenia. Chcete vašu návštevu pohostiť niečím lahodným, no nechcete siahať po overených klasikách? Prinášame vám tri tipy na to najlepšie pohostenie, vďaka ktorému sa stanete top hostiteľom.
Chutná mrkvová torta
Na chutnú a hlavne vláčnu mrkvovú tortu budeme potrebovať:
Cesto:
- 1 šálka cukru,
- 2 šálky polohrubej múky,
- štipka jedlej sódy,
- 4 ks vajec,
- 1/2 šálky oleja,
- 1 balík prášku do pečiva,
- 3 šálky mrkvy (nastrúhaná na drobno),
- 1 šálka vlašských orechov (nasekané),
- škorica.
Plnka:
- 1 balenie Philadelphie (mascarpone),
- 150 g masla (82%),
- 1 šálka práškového cukru,
- 1 ks vanilínového cukru.
Postup:
- Vajcia vyšľaháme s cukrom a postupne prilievame odmeraný olej. Zmiešané sypké ingrediencie primiešame k tekutým. Nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu a vlašské orechy.
- Do okrúhlej vymastenej formy vylejeme cesto a pečieme vo vopred predhriatej rúry na 170°C cca 40 minút.
- Plnku si pripravíme zmiešaním zmäknutého masla s cukrom, vanilínovým cukrom a Philadelphiou.
- Upečený a vychladený korpus rozkrojíme na polovicu, prípadne na tri časti a naplníme. Zvyšnou plnkou môžete ozdobiť boky torty.
Mohlo by vás zaujímať: TIP NA VARENIE: Rýchle špagety Carbonara
Recept na jarnú roládu nájdete na druhej strane.
Odporúčané články
Príslušníci finančnej správy Colného úradu Košice zadržali na košickom letisku cestujúceho prichádzajúceho z Londýna, ktorý si vo svojej batožine priviezol nepovolené množstvo liehu.
V súčasnosti prebiehajú práce na Národnom olympijskom centre plaveckých športov, ktoré by malo spĺňať kritériá Medzinárodnej plaveckej federácie. Vďaka vynoveným priestorom bude možné organizovať medzinárodné súťaže, či už v plávaní alebo vo vodnom póle. V akom stave je momentálne výstavba?
V utorok (9. 4.) sa v mestskej časti Nad jazerom na Slaneckej ceste uskutoční zmena v organizácii dopravy. O presných pokynoch pre vodičov informuje mesto Košice.