Veľkonočná návšteva si povie WAU. 3 tipy na najlepšie pohostenie
Veľkonočné sviatky sú úzko späté s rodinnými návštevami, ktoré sa nezaobídu bez chutného pohostenia. Chcete vašu návštevu pohostiť niečím lahodným, no nechcete siahať po overených klasikách? Prinášame vám tri tipy na to najlepšie pohostenie, vďaka ktorému sa stanete top hostiteľom.
Chutná mrkvová torta
Na chutnú a hlavne vláčnu mrkvovú tortu budeme potrebovať:
Cesto:
- 1 šálka cukru,
- 2 šálky polohrubej múky,
- štipka jedlej sódy,
- 4 ks vajec,
- 1/2 šálky oleja,
- 1 balík prášku do pečiva,
- 3 šálky mrkvy (nastrúhaná na drobno),
- 1 šálka vlašských orechov (nasekané),
- škorica.
Plnka:
- 1 balenie Philadelphie (mascarpone),
- 150 g masla (82%),
- 1 šálka práškového cukru,
- 1 ks vanilínového cukru.
Postup:
- Vajcia vyšľaháme s cukrom a postupne prilievame odmeraný olej. Zmiešané sypké ingrediencie primiešame k tekutým. Nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu a vlašské orechy.
- Do okrúhlej vymastenej formy vylejeme cesto a pečieme vo vopred predhriatej rúry na 170°C cca 40 minút.
- Plnku si pripravíme zmiešaním zmäknutého masla s cukrom, vanilínovým cukrom a Philadelphiou.
- Upečený a vychladený korpus rozkrojíme na polovicu, prípadne na tri časti a naplníme. Zvyšnou plnkou môžete ozdobiť boky torty.
Mohlo by vás zaujímať: TIP NA VARENIE: Rýchle špagety Carbonara
Recept na jarnú roládu nájdete na druhej strane.
Odporúčané články
Mestská časť Košice-Západ hostila nezabudnuteľné podujatie pod názvom Halloween na Terase, ktoré prilákalo mladších aj starších obyvateľov Terasy. Miestom osláv sa stal areál okolo Átrium klubu v Zuzkinom parku, kde sa návštevníci tešili z pestrého programu, pripraveného práve na počesť jedného z najobľúbenejších sviatkov roka.
Košičania si zatiaľ za odpad priplácať nebudú. Poslanci mestského zastupiteľstva zmenu príslušného všeobecne záväzného nariadenia neschválili, napriek tomu, že hlasovali tajne. Poplatok na osobu za kalendárny rok mal podľa návrhu stúpnuť zo súčasných 57 eur na 65 eur.
V košickej mestskej časti Juh sa opäť niesla vôňa čerstvo upečeného koláča, keď sa mladá generácia spojila so seniorkami, aby spolu pripravili tradičný domáci slivkový koláč. Projekt Pečie celý Juh je nielen o pečení, ale aj o prepájaní skúseností a tradícií medzi generáciami.