Talianska paradajková polievka
Potrebujeme: 1 l paradajkového džúsu alebo passaty 2 strúčiky cesnaku 1 cibuľu, 4 paradajky 1 mrkvu soľ, mleté čierne korenie 1 PL strúhaného parmezánu 100 ml vody bazalku trochu olivového oleja Postup: Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak.
Potrebujeme:
- 1 l paradajkového džúsu alebo passaty
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu,
- 4 paradajky
- 1 mrkvu
- soľ, mleté čierne korenie
- 1 PL strúhaného parmezánu
- 100 ml vody
- bazalku
- trochu olivového oleja
Postup:
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zalejeme vodou, pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a paradajky. Prilejeme džús (passatu) a privedieme do varu. Osolíme a okoreníme, kto má rád, môže pridať aj trochu cukru. Podávame posypané strúhaným parmezánom a ozdobené bazalkou.
[ad][/ad]
