Štýl
Cuketové lievance
Potrebujeme: 1 cuketu 4 zemiaky 6 strúčikov cesnaku 100 g mäkkej salámy 100 g syra na strúhanie 4 vajcia polohrubú múku 1/2 balíčka kypriaceho prášku petržlenovú vňať soľ mleté čierne korenie Postup: Očistenú cuketu, zemiaky, cesnak a syr postrúhame, pridáme nakrájanú salámu, nasekanú vňať, osolíme, okoreníme, premiešame.
Deti treba očkovať, lebo sú najviac ohrozené infekčnými ochoreniami
Infekcie, proti ktorým sa na Slovensku povinne očkuje, najviac ohrozujú najmladšie deti. Mávajú u nich ťažký priebeh, pretože ich imunitný systém ešte nie je schopný ubrániť sa mnohým infekciám.
Kamila má pevnú vôľu
Krstné meno Kamila je odvodené od mužského orientálneho mena Kamil, ktoré v preklade znamená „chrámový sluha“.
Pozor na modranie prstov. Môže ísť o túto chorobu
Závažné autoimunitné ochorenie sklerodermia postihuje kožu a viaceré orgány vrátane pľúc, srdca či obličiek. Choroba, označovaná aj ako sesternica roztrúsenej sklerózy, je nevyliečiteľná, ale ak sa včas podchytí, je možné zachovať dobrú kvalitu života pacientov.
Pri dovolenke sa treba vyhnúť úveru a dať pozor na donesené suveníry
Pri dovolenke sa treba vyhnúť úveru, lepšie je dovolenkovať za svoje, radí finančný analytik Marián Búlik. Dovolenkári by sa nemali spoliehať len na karty, vždy so sebou treba nosiť aj nejakú hotovosť.
Štyri kaštiele, ktoré sa určite oplatí vidieť
Na Slovensku máme 425 kaštieľov. Z toho približne tretina upadá. V minulosti boli obkolesené krásnymi parkmi a záhradami.
Jablková bábovka
Potrebujeme: 1,5 hrnčeka nahrubo nastrúhaných jabĺk 2 hrnčeky hladkej múky 3/4 hrnčeka cukru 1 vanilkový cukor 1 prášok do pečiva 1/2 hrnčeka oleja 3 vajcia 1 ČL škorice [ad][/ad] Postup: Jablká zmiešame s múkou, práškom do pečiva, cukrom, škoricou, vanilkovým cukrom a pridáme žĺtky a olej, môžeme pridať aj trochu mlieka (záleží od šťavnatosti jabĺk)
Najlepšie nakladané uhorky si pripravíte doma
Nakladané uhorky sú v našich končinách veľmi obľúbené. Kedysi sa hovorilo, že najlepšie sú z českého Znojma.
Bohuslav je dôvtipný a inteligentný
Mužské meno Bohuslav je na Slovensku zriedkavé, má slovanský pôvod a jeho význam je „Bohu sláva“, „Boha oslavuj“.
Čučoriedkové smoothie
Čučoriedky sú plné antioxidantov, ktoré pomáhajú pleti vyzerať mlado a chránia ju pred vplyvom slnečných lúčov.
Drahomír je šľachetný
Mužské meno Drahomír má slovanský pôvod a význam mena je, „komu je drahý mier“. Nositeľov tohto na Slovensku zriedkavého mena oslovujeme Drahoš, Drahoško.
Cuketový nákyp
Potrebujeme: 500 g cukety 100 g tvrdého syra 150 až 200 g mäkkej salámy 3 vajcia 3 PL oleja 1 cibuľu 3 strúčiky cesnaku 5 PL hladkej múky 1 prášok do pečiva zmes korenia na mleté mäso soľ Postup: Cuketu, syr a salámu nastrúhame nahrubo.
Henrich je vynaliezavý
Mužské meno Henrich má germánsky pôvod a jeho význam je „vládca domu“. Na Slovensku sa uvedené meno vyskytuje len výnimočne.
Doprajte si bezpečnú exotiku v Košiciach a zažite chuť vietnamskej gastronómie
Leto, ktoré máme pred sebou, bude predsa len o niečo iné, ako po minulé roky. Pandémia koronavírusu spôsobila, že dovolenkovať budeme prevažne na Slovensku.
Kamil je veľký elegán
Mužské meno Kamil na nás dýcha ďalekou orientálnou exotikou a v preklade znamená „chrámový sluha“. Nositeľov tohto na Slovensku menej rozšíreného mena oslovujeme Kamo, Kami, Kamilko.
Margita nepozná oddych
Ženské meno Margita má orientálny pôvod a význam mena je „perla“. Nositeľky tohto ojedinelého mena oslovujeme Gitka, Margitka, Margot.
Bývajte pri jazere v Košiciach!
V dnešnom uponáhľanom svete plnom neistoty je priam nevyhnutnosťou vlastniť nehnuteľnosť, no pri širokej ponuke je čoraz ťažšie rozhodnúť sa.
Nina potrebuje v živote nájsť istotu
Ženské meno Nina je ruské, ale má zrejme grécky pôvod a jeho význam je „pochádzajúca z mesta Ninive“. Nositeľky tohto mena oslovujeme Ninka, Ninočka.
Lymfa, prameň zdravia a štíhlosti
Aj keď sa o lymfe niekedy hovorí ako o chudobnej krvnej príbuznej, v dnešnej dobe viac ako inokedy sme schopní doceniť rozsah jej pôsobnosti a značného vplyvu na ochranu zdravia.
Slivkové gule
Potrebujeme: 2 kg uvarených zemiakov polohrubú múku slivky mak maslo práškový cukor Postup: Uvarené zemiaky pomelieme na jemno a pridáme toľko polohrubej múky, aby vzniklo tuhé cesto.


