Túžite po krásnych a zdravých vlasoch aj v zime? Nezabúdajte na TIETO pravidlá!
Hovorí sa, že vlasy sú koruna krásy a my by sme sa o nich mali poctivo starať. Zimné mesiace dokážu našu korunu poriadne potrápiť, snažte sa preto dodržiavať určité pravidlá, ktoré vám pomôžu, aby ste po zime nemuseli podstúpiť radikálnu zmenu účesu.
Čiapka na každý deň
Jednou z najdôležitejších vecí je zabezpečiť vašim vlasom ochranu teplom. Rovnako ako si chránite ruky teplými rukavicami, mali by ste myslieť aj na vaše vlasy. Nikdy nechoďte von s mokrou hlavou, aby vám vlasy nemrzli a nelámali sa. Okrem efektívnej ochrany je ďalším bonusom nosenia pokrývky hlavy aj skutočnosť, že je to ideálny módny doplnok k vášmu outfitu.
Zvýšená starostlivosť
Naše vlasy potrebujú okrem bežnej starostlivosti aj občasné rozmaznávanie v podobe vlasových masiek, olejčekov, kúr alebo prípadného podstrihnutia suchých končekov. Starajte sa o nich s láskou a oni sa vám odvďačia nádherným leskom a zdravým vzhľadom.
Obmedzenie fénov, žehličiek a kuliem
Vysoké teploty vlasy vysušujú a spôsobujú štiepenie končekov. Snažte sa ich nechávať vyschnúť prirodzene, pokiaľ sa ponáhľate, použite ochranný sprej proti teplu a buďte k nim šetrné. Nikdy ich nešúchajte s uterákom, aby ste nenarušili štruktúru vlasu a dbajte aj na výber kvalitného fénu.
Zdroj: (SS)
Odporúčané články
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.