Bránami košicej zoo prešli už štyri milióny návštevníkov
Košická zoologická záhrada, ktorá je otvorená od roku 1986, v piatok 27. júla privítala svojho štvormiliónteho návštevníka. Zaznamenala tak ďalší významný medzník vo svojej histórii.
Jubilejného návštevníka privítali pri bránach zoo v piatok popoludní. Stala sa ňou Viktória Vavreková, študentka gymnázia v Bardejove. Na výlet do Košíc prišla s otcom, mamou a mladšou sestrou. Viktória miluje zvieratá a veľmi dlho sa pohrávala s myšlienkou, že sa stane veterinárnou lekárkou.
[ad][/ad]Ľudí lákajú na atrakcie
Ako ďalej informovala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu košickej zoo Eva Malešová, návštevnosť zoo od roku 2013 pravidelne prekračuje 200-tisícovú hranicu. Pričinilo sa o to otvorenie DinoParku, ale aj príchod atraktívnych exotických zvierat.
Prvého návštevníka zoo privítala v lete roku 1985. „O skúšobnú, len niekoľkodňovú prevádzku vtedy prejavilo záujem šesť a pol tisíc návštevníkov, ktorí sa znovuotvorenia dočkali až 1. mája 1986. Odvtedy je Zoologická záhrada Košice otvorená nepretržite, hoci počas svojej histórie niekoľkokrát musela zatvoriť svoje brány. Išlo skôr o výnimočné situácie, ako bol výskyt besnoty, vtáčia chrípka, ale napríklad aj snehová kalamita,“ uviedla Malešová.
(TASR, PS)
[article slug=”kosicka-zoo-sa-opat-rozrastla”][/article]Čítajte aj:
Odporúčané články
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.