Čokoládové bomby pre každého
Klesajúce teploty si priam žiadajú horúcu čokoládu. Existujú veľa receptov, ako si pripraviť tento výborný nápoj a medzi nimi aj tieto originálne Čokoládové bomby do mlieka, tiež známe ako Hot Chocolate Bombs inšpirované šumivými bombami do kúpeľa.
1. Na začiatok si roztopte čokoládu v horúcom kúpeli. Keď bude čokoláda dostatočne roztopená, pripravte si silikónovú formu v tvare pologule. Uistite sa, že je forma čistá a suchá. Nalejte do formy čokoládu a poriadne rozotrite, aby zakrývala každý kúsok. Snažte sa čokoládu rozotrieť čo najrovnomernejšie, aby vám bomby pri vyberaní nepraskli.
2. Formu naplnenú čokoládou nechajte stuhnúť. Odporúčame vám prevrátiť ju dolu hlavou a položiť na papier na pečenie. Takto vám čokoláda stuhne rovnomernejšie. Ak chcete urýchliť tuhnutie, môžete ju dať na pár minút do chladničky.
3. Keď je čokoláda stuhnutá, opatrne ju vyberte z formy. Najskôr si oddeľte kraje od silikónovej formy, a potom jemne zatlačte zospodu. Takto pripravené pologule môžete začať napĺňať.
4. Pripravte si panvicu alebo menší hrniec. Zahrejte ich na cca 30 sekúnd, povrch by mal byť teplý, nie horúci. Jednu z pologúľ jemne pritlačte na teplý povrch panvice, aby sa okraje jemne roztopili. Takto budete pologule spájať.
5. Do jednej pologule nasypte zmes na prípravu horúcej čokolády a pridajte marshmallows podľa chuti. Zoberte druhú pologuľu a rovnako ju jemne pritlačte na povrch panvice, roztopte okraje, a potom obidve pologule spojte. Roztopené okraje sa takto po ochladnutí spoja.
Prvú Čokoládovú Bombu máte hotovú! Povrch môžete ozdobiť čokoládovou polevou, pozor, aby nebola horúca, alebo inými cukrárenskými dekoráciami podľa vašej chuti.
(SK)
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.