Čokoládové bomby pre každého
Klesajúce teploty si priam žiadajú horúcu čokoládu. Existujú veľa receptov, ako si pripraviť tento výborný nápoj a medzi nimi aj tieto originálne Čokoládové bomby do mlieka, tiež známe ako Hot Chocolate Bombs inšpirované šumivými bombami do kúpeľa.
1. Na začiatok si roztopte čokoládu v horúcom kúpeli. Keď bude čokoláda dostatočne roztopená, pripravte si silikónovú formu v tvare pologule. Uistite sa, že je forma čistá a suchá. Nalejte do formy čokoládu a poriadne rozotrite, aby zakrývala každý kúsok. Snažte sa čokoládu rozotrieť čo najrovnomernejšie, aby vám bomby pri vyberaní nepraskli.
2. Formu naplnenú čokoládou nechajte stuhnúť. Odporúčame vám prevrátiť ju dolu hlavou a položiť na papier na pečenie. Takto vám čokoláda stuhne rovnomernejšie. Ak chcete urýchliť tuhnutie, môžete ju dať na pár minút do chladničky.
3. Keď je čokoláda stuhnutá, opatrne ju vyberte z formy. Najskôr si oddeľte kraje od silikónovej formy, a potom jemne zatlačte zospodu. Takto pripravené pologule môžete začať napĺňať.

4. Pripravte si panvicu alebo menší hrniec. Zahrejte ich na cca 30 sekúnd, povrch by mal byť teplý, nie horúci. Jednu z pologúľ jemne pritlačte na teplý povrch panvice, aby sa okraje jemne roztopili. Takto budete pologule spájať.
5. Do jednej pologule nasypte zmes na prípravu horúcej čokolády a pridajte marshmallows podľa chuti. Zoberte druhú pologuľu a rovnako ju jemne pritlačte na povrch panvice, roztopte okraje, a potom obidve pologule spojte. Roztopené okraje sa takto po ochladnutí spoja.

Prvú Čokoládovú Bombu máte hotovú! Povrch môžete ozdobiť čokoládovou polevou, pozor, aby nebola horúca, alebo inými cukrárenskými dekoráciami podľa vašej chuti.
(SK)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.


