Fóbia z piva či dotykov. TOTO sú ďalšie špecifické fóbie

V predošlých článkoch ste si mohli prečítať o rôznych zvláštnych fóbiách. Strach zo svorky či panika zo sobáša patria medzi divné fóbie. V dnešnom článku sa dočítate nie len o fóbii z telesných pachov ale napríklad aj o zvláštnosti, akou je strach z piva.
Tafefóbia
Chorobný strach pred pochovaním zaživa sa nazýva tafefóbia. Základ slova pochádza z gréčtiny, kde taphos znamená hrob. Strach z pochovania zaživa nie je žiadnou výnimkou, avšak ak sa z prirodzenej obavy vyvinie nekontrolovateľný strach, hovoríme o fóbii. Stránka strach.blogspot.com, uvádza, že ľudia trpiaci klaustrofóbiou majú tendenciu výskytu tafefóbie.

Bromidrosifóbia
Jedna zo špecifických fóbií, ktorá dokáže ľudí naozaj potrápiť. Tento iracionálny strach je spôsobený telesnými pachmi. Ľudia trpiaci bromidrosifóbiou sa boja nie len svojho potu, ale neznášanlivosť sa prejavuje najmä na miestach ako šatne pre športovcov, telocvične či posilňovne. Príznaky fóbie sú zvyčajne nekontrolovateľné.
O ďalších fóbiách sa dočítate na druhej strane.
Odporúčané články

Granadír patrí medzi ikonické jedlá domácej kuchyne, ktoré vynikajú jednoduchosťou, chuťou aj nostalgiou. Zemiaky, cestoviny a dobre opečená cibuľka vytvárajú dokonalú kombináciu, ktorá nasýti a poteší. Pripravuje sa z bežných surovín a zvládne ho aj kuchár-začiatočník.

Voňavý, sýty a jednoduchý na prípravu – zemiakový guláš s klobásou a vajíčkom je klasikou, ktorá zasýti celú rodinu. Vďaka kombinácii tradičných surovín, ako sú zemiaky, údená klobása a sladká paprika, vytvoríte jedlo plné chuti, ktoré sa výborne hodí na chladnejšie dni aj ako jedlo na cesty. Navyše, guláš prirodzene zahustia zemiaky a osvieži ho nasekaná petržlenová vňať.

S jarným počasím zvyšuje svoju aktivitu i najväčšia šelma na Slovensku, medveď hnedý. Po zimnej hibernácii vyhladované zvieratá vyrážajú do terénu, ich prioritou je hľadanie potravy.