Fóbia z piva či dotykov. TOTO sú ďalšie špecifické fóbie
V predošlých článkoch ste si mohli prečítať o rôznych zvláštnych fóbiách. Strach zo svorky či panika zo sobáša patria medzi divné fóbie. V dnešnom článku sa dočítate nie len o fóbii z telesných pachov ale napríklad aj o zvláštnosti, akou je strach z piva.
Tafefóbia
Chorobný strach pred pochovaním zaživa sa nazýva tafefóbia. Základ slova pochádza z gréčtiny, kde taphos znamená hrob. Strach z pochovania zaživa nie je žiadnou výnimkou, avšak ak sa z prirodzenej obavy vyvinie nekontrolovateľný strach, hovoríme o fóbii. Stránka strach.blogspot.com, uvádza, že ľudia trpiaci klaustrofóbiou majú tendenciu výskytu tafefóbie.
Bromidrosifóbia
Jedna zo špecifických fóbií, ktorá dokáže ľudí naozaj potrápiť. Tento iracionálny strach je spôsobený telesnými pachmi. Ľudia trpiaci bromidrosifóbiou sa boja nie len svojho potu, ale neznášanlivosť sa prejavuje najmä na miestach ako šatne pre športovcov, telocvične či posilňovne. Príznaky fóbie sú zvyčajne nekontrolovateľné.
O ďalších fóbiách sa dočítate na druhej strane.
Odporúčané články
Divinový guláš patrí medzi skvosty tradičnej slovenskej kuchyne už po stáročia. Príprava tohto jedla je náročnejšia na čas, ale výsledok rozhodne stojí za to.
Pstruh na masle s mandľami patrí medzi jednoduché, no zároveň elegantné pokrmy, ktoré potešia každého gurmána. Tento recept spája jemnosť čerstvého pstruha s bohatou chuťou masla a mandlí, doplnené o zemiakové pyré, ktoré jedlu pridáva krémovú textúru.
Kačacie prsia na pomarančoch s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou sú elegantným a chutným jedlom, ktoré spája tradičné suroviny s modernými prvkami. Tento pokrm poteší nielen chuťové poháriky, ale aj vizuálne očarí každého, kto má rád kombináciu jemného kačacieho mäsa, sladko-kyslej omáčky a klasickej prílohy.