Fotoglosa: Mrázik po košicky
Košice zastihla prudká zmena počasia. Všetci dookola drkoceme zubami a babušíme sa do teplých kabátov a šálov, no istému horkokrvnému mladíkovi to evidentne vonkoncom neprekáža. Takto sa totiž prechádzal po meste a okoloidúci iba vyvaľovali oči. Jednej pani to nešlo do hlavy a tak mu položila logickú otázku – ukradli vám oblečenie? Chlapec s úsmevom na perách odpovedal: „Ale kdeže, iba otužujem!“ Spomeňte si na Nastenku z legendárnej rozprávky. Aj ona bola voči Mrázikovi vľúdna. No hoci je otužovanie zdravé, človeku skôr napadne odpoveď nešikovnej, hlúpej a škaredej Marfuše: „Čo ti šije, ty hlupák starý (vlastne mladý)?“
[ad][/ad] [ad3][/ad3]Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.