Inšpiratívna Košičanka preplávala prieliv medzi Francúzskom a Anglickom
V dnešnom rozhovore si predstavíme unikátnu plavkyňu Zuzanu Juskovú, ktorá je rodenou Košičankou. Svoj život zasvätila plávaniu už od útleho detstva. Na svojom konte má okrem mnohých titulov aj neuveriteľný úspech v podobe preplávania Lamanšského prielivu, ktorý zdolala za rekordný čas. O jej plánoch, detstve, ale aj o živote sa dočítate viac v rozhovore.
Aké sú Vaše najbližšie plavecké ciele?
,,Na preplávanie Gibraltáru som ešte stále v poradovníku. Medzitým som si však vyplnila čas a idem opäť plávať La Manche, tentokrát to však bude niečo iné. Ak sa to podarí, bude to formácia, ktorá ešte v plaveckom svete nebola. Môžem k tomu povedať len toľko, že to bude mega dlhé a ťažké! Plávať idem už v auguste a pripravovala som sa 2,5 roka. Nakoľko nemám žiadnych sponzorov, nie je dôvod poukazovať na moje plány a reklamovať niečo. So sponzormi to je na Slovensku veľká hanba! Musím podotknúť, že aj napriek tomu, že som ako jediná Slovenka s rekordným časom prekonala aj mužov, tak sa mi nedostalo podpory ani od mesta. V iných krajinách si unikátnych a šikovných športovcov vážia.”
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Takto budú tráviť veľkonočné sviatky známe osobnosti Košíc
Aký je Váš recept na šťastný život?
,,Každý si musí prejsť po svojej línii, ktorú ma danú, ale len do momentu, kým sa neosamostatní. Byť dobrým človekom, lebo dobro sa vždy vráti späť. Hlavne žite svoj život a nie niekoho iného. A motto? Choďte si za svojimi cieľmi, túžbami a nevyhovárajte sa na to, že potrebujete čas. Ten plynie tak, či tak.”
Galéria
(NM)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.