Inšpiratívna Košičanka preplávala prieliv medzi Francúzskom a Anglickom
V dnešnom rozhovore si predstavíme unikátnu plavkyňu Zuzanu Juskovú, ktorá je rodenou Košičankou. Svoj život zasvätila plávaniu už od útleho detstva. Na svojom konte má okrem mnohých titulov aj neuveriteľný úspech v podobe preplávania Lamanšského prielivu, ktorý zdolala za rekordný čas. O jej plánoch, detstve, ale aj o živote sa dočítate viac v rozhovore.
Aké sú Vaše najbližšie plavecké ciele?
,,Na preplávanie Gibraltáru som ešte stále v poradovníku. Medzitým som si však vyplnila čas a idem opäť plávať La Manche, tentokrát to však bude niečo iné. Ak sa to podarí, bude to formácia, ktorá ešte v plaveckom svete nebola. Môžem k tomu povedať len toľko, že to bude mega dlhé a ťažké! Plávať idem už v auguste a pripravovala som sa 2,5 roka. Nakoľko nemám žiadnych sponzorov, nie je dôvod poukazovať na moje plány a reklamovať niečo. So sponzormi to je na Slovensku veľká hanba! Musím podotknúť, že aj napriek tomu, že som ako jediná Slovenka s rekordným časom prekonala aj mužov, tak sa mi nedostalo podpory ani od mesta. V iných krajinách si unikátnych a šikovných športovcov vážia.”
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Takto budú tráviť veľkonočné sviatky známe osobnosti Košíc
Aký je Váš recept na šťastný život?
,,Každý si musí prejsť po svojej línii, ktorú ma danú, ale len do momentu, kým sa neosamostatní. Byť dobrým človekom, lebo dobro sa vždy vráti späť. Hlavne žite svoj život a nie niekoho iného. A motto? Choďte si za svojimi cieľmi, túžbami a nevyhovárajte sa na to, že potrebujete čas. Ten plynie tak, či tak.”
Galéria

















(NM)
Odporúčané články
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.


