Inšpiratívna Košičanka preplávala prieliv medzi Francúzskom a Anglickom
V dnešnom rozhovore si predstavíme unikátnu plavkyňu Zuzanu Juskovú, ktorá je rodenou Košičankou. Svoj život zasvätila plávaniu už od útleho detstva. Na svojom konte má okrem mnohých titulov aj neuveriteľný úspech v podobe preplávania Lamanšského prielivu, ktorý zdolala za rekordný čas. O jej plánoch, detstve, ale aj o živote sa dočítate viac v rozhovore.
Aké sú Vaše najbližšie plavecké ciele?
,,Na preplávanie Gibraltáru som ešte stále v poradovníku. Medzitým som si však vyplnila čas a idem opäť plávať La Manche, tentokrát to však bude niečo iné. Ak sa to podarí, bude to formácia, ktorá ešte v plaveckom svete nebola. Môžem k tomu povedať len toľko, že to bude mega dlhé a ťažké! Plávať idem už v auguste a pripravovala som sa 2,5 roka. Nakoľko nemám žiadnych sponzorov, nie je dôvod poukazovať na moje plány a reklamovať niečo. So sponzormi to je na Slovensku veľká hanba! Musím podotknúť, že aj napriek tomu, že som ako jediná Slovenka s rekordným časom prekonala aj mužov, tak sa mi nedostalo podpory ani od mesta. V iných krajinách si unikátnych a šikovných športovcov vážia.”
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Takto budú tráviť veľkonočné sviatky známe osobnosti Košíc
Aký je Váš recept na šťastný život?
,,Každý si musí prejsť po svojej línii, ktorú ma danú, ale len do momentu, kým sa neosamostatní. Byť dobrým človekom, lebo dobro sa vždy vráti späť. Hlavne žite svoj život a nie niekoho iného. A motto? Choďte si za svojimi cieľmi, túžbami a nevyhovárajte sa na to, že potrebujete čas. Ten plynie tak, či tak.”
Galéria

















(NM)
Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.