Poznáte TIETO priaznivé účinky ovsených vločiek na organizmus?
Ovsené vločky sa stali v poslednom čase hviezdou sociálnych sietí v rôznych farebných kombináciách a chutných prevedeniach. Neobsahujú lepok a nachádza sa v nich veľa dôležitých vitamínov.
Hlavným zdrojom ovsených vločiek je rozpustná vláknina betaglukán. Tým, že je rozpustná vo vode, dokáže v tenkom čreve vstrebať tekutiny. To spôsobí predlženie trávenia, vďaka čomu sa hladina cukru v krvi pomalšie zvyšuje. Betaglukán sa postará o zdravú hladinu cholesterolu bez použitia liekov.
Aké sú výhody konzumácie ovsených vločiek?
Pomáhajú znížiť váhu- Po ich konzumácii sa budete cítiť plnšie a jedlo vám bude tráviť pomalšie. Dôvodom je vysoký obsah rozpustnej aj nerozpustnej vlákniny.
Upravuje krvný tlak– Obsahuje antioxidanty, ktoré pozitívne vplývajú v boji so srdcovými ochoreniami.
Obsahujú veľa vitamínov– Skrývajú v sebe množstvo makroživín dôležitých pre život ako je meď, železo, zinok, fosfor a mnoho ďalších. Dokonca pomáhajú odstrániť menštruačné bolesti.
Ovsené vločky na raňajky vám dodajú energiu na celý deň. A ako si také ovsené vločky pripraviť? Sa dozviete na druhej strane.
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.