Poznáte TIETO priaznivé účinky ovsených vločiek na organizmus?
Ovsená kaša
Potrebujeme:
- 1 ks banán;
- 50 g ovsených vločiek;
- 250 ml rastlinného mlieka;
- čokoláda, ovocie (podľa chuti).
Postup:
¾ banánu rozpučíme vidličkou. Banán vložíme do hrnca a pridáme k nemu vločky, a mlieko. 5-10 minút miešame pri miernej teplote. Dávame pozor na to, aby sa nám obsah v hrnci nepripálil. Kašu z hrnca prelejeme do misky vtedy, keď máme takú štruktúru obsahu, ktorú máme radi. Niekto má rád riedku kašu niekto hustú. Zvyšok banánu vložíme ku kaši a ak chceme, pridáme aj čokoládu alebo nejaké ovocie.
Dobrú chuť!

(AP)
Odporúčané články
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.

