Psychické zdravie je čoraz viac podstatná téma, viete kedy je čas obrátiť sa na psychológa?
Každý z nás sa môže ocitnúť v situácii, keď bude mať pocit akoby sa mu rúcal svet. Tento stav netreba brať na ľahkú váhu. V spoločnosti dlhodobo panovala stigma, že návšteva psychológa je len pre tých, ktorí nie sú schopní pokračovať vo svojom živote ďalej. To však nie je pravda, pokiaľ chcete bojovať so svojimi vnútornými problémami, určite nie je na škodu vyhľadať odbornú pomoc.
Rozhodnutie navštíviť psychológa často nebýva jednoduché. Predchádza mu dlhé uvažovanie a analyzovanie svojich problémov. Množstvo ľudí nepovažuje svoje problémy za dostatočne závažné alebo sa o nich bojí rozprávať. Pokiaľ ale cítite, že by vám toto “zariskovanie” mohlo, čo i len trochu pomôcť, viac neváhajte.
Psychológ vám môže pomôcť viacerými spôsobmi. Niekomu môže pomôcť už len to, že sa vyrozpráva nezainteresovanej osobe. Odborník vám síce nedá odpovede na vaše otázky, ale dokáže vás naviesť správnym smerom aby ste tie odpovede začali hľadať sami.
Zanedbávanie psychického zdravia je rovnako zlé ako zanedbávanie toho fyzického. Preto nepotláčajte svoje pocity, strachy alebo traumy, ktoré si so sebou často nesieme celý život. Takéto popieranie svojich problémov môže v budúcnosti spôsobiť ešte horšie následky.
Či už trpíte úzkosťami, neistotou, máte problémy so zvládaním stresu alebo čokoľvek iné, čo vás vnútorne ťaží, neodkladajte to bokom. Váš čas stojí za to riešenie, vy za to stojíte.

Zdroj: (SS)
Odporúčané články
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.