Tri rýchle recepty pre vašu mamičku na Deň matiek
2. Chlebové placky s vajíčkami na Deň matiek
Budeme potrebovať:
- 110g hladkej múky (+ trochu na posypanie)
- 150 ml teplej vody
- 110g celozrnnej múky
- 3 ČL oleja
- kúsok masla
Na vajcia:
- 1 PL olivového oleja
- 12 cherry paradajok
- 4 vajcia
- 25g syru
- 2 PL smotany na varenie
Postup:
- Múku a 1 ČL soli preosejeme do veľkej misy. Pridáme 1 polievkovú lyžicu oleja a 150 ml teplej vody. Spojíme to do mäkkého, ale nie príliš lepivého cesta (možno bude potrebné až 175 ml vody). Ak je cesto primäkké, pridáme múku. Ak je príliš suché, dolejeme vodou.
- Cesto vyklopíme na múkou posypaný povrch a miesime po dobu 4-5 minút, alebo kým nebude cesto hladké. Cesto dáme do naolejovanej misy, zakryjeme a necháme 30 minút odstáť.
- Cesto potom vyklopíme na pomúčenú plochu. Rozdelíme do šiestich guličiek a každú guľku cesta povaľkáme na 18-20cm širokú placku.
- Panvicu potrieme olejom a jednu placku opečieme na silnom ohni z každej strany 1 – 2 minúty, kým nebude upečená dozlatista. Hotovú placku dáme na tanier a potrieme maslom.
- Medzitým si na panvici rozohrejeme olej a pridáme paradajky ktoré krátko povaríme, kým nezmäknú. Do panvice pridáme vajcia, syr a smotanu, zakryjeme ich a povaríme 2 minúty. Odstránime veko. Varíme, kým nie sú bielky tuhé, potom podávame z panvice spolu s plackami.
Recept na banánový chlieb nájdete na ďalšej strane…
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.



Vstúpiť do Diskusie
(0 komentárov)