Tri rýchle recepty pre vašu mamičku na Deň matiek
3. Banánový chlieb
Budeme potrebovať:
- 2 šálky univerzálnej múky
- 1 ČL sódy bikarbóny
- ¼ ČL soli
- ½ šálky masla
- ¾ šálky hnedého cukru
- 2 vajcia (rozšľahané)
- 2 banány
Postup:
- Predhrejeme rúru na 175° C. Ľahko vymastíme formu na bochník 9×5 palcov.
- Vo veľkej mise zmiešame múku, sódu bikarbónu a soľ. V samostatnej miske spolu zmiešame maslo a hnedý cukor. Vmiešame vajcia a roztlačené banány, kým nebudú dobre zmiešané. Banánovú zmes potom vmiešame do múčnej zmesi; miešame, len aby sa zvlhčili. Nalejeme cesto do pripravenej formy na bochník.
- Pečieme vo vyhriatej rúre 60 až 65 minút, kým špáradlo vložené do stredu bochníka nevyjde čisté. Chlieb necháme 10 minút vychladnúť na panvici a potom vyklopíme na mriežku.
Dobrú chuť!
(jl)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Vstúpiť do Diskusie
(0 komentárov)