Jednoduchý a chutný recept na kuraciu roládu plnenú špenátom a syrom
Okrem toho, že sa zo špenátu dá pripraviť množstvo chutných jedál, obsahuje aj veľké množstvo vitamínov, dopomáha našej kráse, je nízkokalorický a veľmi dobre stráviteľný. Prinášame vám recept na lahodné kuracie rolády, v ktorých si zdravý špenát môžete naplno vychutnať.
Na prípravu budeme potrebovať:
- väčšie kuracie prsia;
- čerstvý špenát;
- syr podľa chuti (Feta, plátky Eidamu, Niva…);
- olivový olej;
- maslo;
- mletú červenú papriku;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Kuracie prsia dôkladne umyjeme, osušíme a vyklepeme na väčšie a tenšie plátky tak, aby sa netrhali. Mäso osolíme a okoreníme mletou červenou paprikou a čiernym korením. Čerstvý špenát sparíme a spolu so syrom uložíme na kuracie prsia, ktoré zavinieme do rolády. Pripravené rolky prudko opečieme na rozpálenom olivovom oleji dozlatista. Po opečení ich spolu s výpekom vložíme do zapekacej misy, pridáme trochu masla a dáme na približne 15 minút zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Pri podávaní rolády narežeme na pláty. Prílohu môžeme zvoliť podľa svojho gusta, či už opekané alebo uvarené zemiaky alebo ryžu spolu so syrovou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
(Sofia Budkaiová)
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.