Jednoduchý recept na lahodné rizoto z hríbov
Ak sa vám v lese podarilo nazbierať veľa húb, prinášame vám skvelý recept na hríbové rizoto, pri ktorom ich môžete chutne využiť.
Na prípravu budeme potrebovať:
- ryžu;
- hríby;
- 3 PL masla;
- olivový olej;
- šalotku;
- 150 ml bieleho vína;
- zeleninový vývar;
- strúhaný parmezán;
- petržlenovú vňať;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Na rozpálenom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a pridáme ryžu, ktorú tiež chvíľu opražíme. Pridáme soľ, čierne korenie a prilejeme víno so zeleninovým vývarom tak, aby jeho hladina siahala približne jeden centimeter nad ryžu. Dokiaľ sa nám varí ryža, na panvici si na olivovom oleji opražíme šalotku. Následne pridáme očistené a nakrájané huby a takisto opečieme. K zmesi prilejeme trochu vody a varíme domäkka. Primiešame hotovú ryžu, maslo, nasekanú petržlenovú vňatku, dochutíme soľou a čiernym korením a pri podávaní posypeme parmezánom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Kuracie mäso so sladkokyslou omáčkou a jazmínovou ryžou patrí k obľúbeným jedlám, ktoré spájajú exotické chute s jednoduchosťou prípravy. Tento recept je ideálny na obed alebo večeru, ktorou zaručene potešíte celú rodinu. Kľúčom je vyvážená kombinácia sladkých, kyslých a slaných chutí spolu s chrumkavou zeleninou a jemnou ryžou.