Recept na jednoduché kokosové guľky, ktorý zvládnete do 20 minút
Nemáte práve čas na zdĺhavé pečenie zákuskov? Ponúkame vám chutný a zároveň rýchly recept na kokosovo-kakaovú dobrotu. Ak nemáte napečené a očakávate návštevu, neváhajte ich vyskúšať. Nie je potrebné ani zapínať rúru, pretože sú nepečené, hravo ich zvládnete do 20 minút.
Na recept budete potrebovať:
- 1 balíček piškót (250g),
- 100g maslo,
- 60g práškový cukor,
- 1ks vanilkový cukor,
- kokosová múčka,
- 40 ml rum,
- 2PL kakao,
- višňový kompót.
Mäkké maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame v miske. Pridáme kakao a za stáleho miešania do hmoty zapracujeme piškóty a rum. Ak nemáte rum môžete použiť aj rumovú esenciu. Tvarujeme guľky, ak je nepečené cesto veľmi sypké, prilejeme šťavu z višňového kompótu. Počas tvarovania guliek do každej vložíme višňu. Ak chcete vytvoriť guľky menšej veľkosti, stačí polovica višne. Tvarujeme ich a následne obalíme v kokosovej múčke. Guľky necháme odstáť v chladničke, aby dobre stuhli. Dobrú chuť!

Zdroj: Martina Fircáková
Odporúčané články
Jemné cesto, sladká tvarohová plnka a voňavé roztopené maslo – tradičné tvarohové pirohy s cukrom patria medzi klasiku slovenskej kuchyne, ktorá nikdy nesklame. Tento jednoduchý recept poteší každého, kto si rád dopraje sladký obed alebo nostalgický dezert ako od starej mamy.
Tradičná zemiaková mačanka patrí medzi jednoduché, no sýte slovenské polievky, ktoré voňajú detstvom a domácou kuchyňou. Kombinácia opečenej cibule, cesnaku a papriky vytvára lahodný základ, ktorý dopĺňajú jemné zemiaky a smotanová záverečná chuť.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.


