Recept na jesenné jablkové muffiny
Sezóna jabĺk začala a my pre vás máme tip, ako ich využiť rýchlo a chutne. Predstavujeme vám recept na lahodné jablkové muffiny, ktoré si zamiluje každý.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 100 g celozrnnej múky;
- 50 g hladkej múky;
- 2 ks vajec;
- približne 100 ml mlieka (podľa potreby);
- približne 50 ml oleja (podľa potreby);
- 6 g prášku do pečiva;
- 50 g (trstinového) cukru;
- 150 g bieleho jogurtu;
- mletej škorice podľa chuti;
- 1 PL medu;
- 1 – 2 ks jabĺk.
Zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a škoricu. K tomu následne pridáme vajíčka zmiešané s mliekom, jogurtom, olejom a medom. Suroviny poriadne premiešame. Ak by bolo cesto veľmi husté, pridáme trochu mlieka. Očistíme si jablká, nastrúhame ich na tenké rezančeky a dôkladne zamiešame do pripraveného cesta. Na pekáč poukladáme košíky na muffiny, ktoré pripravenou zmesou naplníme do troch štvrtín.
Chuť muffinov môžeme vylepšiť lahodnou posýpkou, na ktorú budeme potrebovať:
- 15 g celozrnnej múky;
- 15 g jemných ovsených vločiek;
- 15 g (trstinového) cukru;
- 15 g masla.
Ingrediencie na posýpku dôkladne zamiešame a rovnomerne pridáme navrch cesta. Muffiny môžeme posypať ešte troškou rozdrvených mandľových lupienkov alebo vlašských orechov. Nakoniec dáme na približne 25 minút zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Muffiny necháme po upečení trochu vychladnúť a môžeme podávať.
Zdroj: (SB)
Odporúčané články
Kuracie mäso so sladkokyslou omáčkou a jazmínovou ryžou patrí k obľúbeným jedlám, ktoré spájajú exotické chute s jednoduchosťou prípravy. Tento recept je ideálny na obed alebo večeru, ktorou zaručene potešíte celú rodinu. Kľúčom je vyvážená kombinácia sladkých, kyslých a slaných chutí spolu s chrumkavou zeleninou a jemnou ryžou.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.