Recept na kurací stroganoff

Jedlo, ktorého korene údajne siahajú do polovice 19. storočia ruskej kuchyne. Pôvodne sa tento recept varil s hovädzím mäsom, no dnes je známy aj bravčový či kurací stroganoff, ktorý si môžete uvariť vďaka tomuto výbornému receptu.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 500g kuracích pŕs
- 120 g šampiňónov
- 1 väčšiu cibuľu
- 1-2 PL olivového oleja
- 200 ml smotany na varenie
- 3 stredne veľké kyslé zavárané uhorky
- 2 PL horčice
- 4 PL kečupu
- 2 PL worcestrovej omáčky
- 1 PL hladnej múky
- soľ, čierne korenie, sladkú mletú papriku
Postup:
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a narežeme na malé kocky alebo tenké pásiky. Cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme ju na rozohriatom olivovom oleji. Pridáme mäso, ktoré okoreníme a poprášime jednou zarovnanou polievkovou lyžicou hladnej múky. Mäso opekáme, dokiaľ sa nestiahne. Potom pridáme šampiňóny, ktoré môžu byť očistené čerstvé, nakrájané na plátky alebo malé kúsky, ale môžete použiť aj šampiňóny z plechovky, no pridajte ich bez šťavy. Mäso so šampiňónmi podlejeme vodou a dusíme približne 15 minút. Zatiaľ si najemno nastrúhame kyslé zavárané uhorky, ktoré pridáme k mäsu spolu s horčicou a kečupom. Zamiešame, pridáme smotanu na varenie a necháme variť 5 minút. Nakoniec pridáme worcestrovú omáčku a korenie podľa chuti.
Autor: Sofia Budkaiová
Odporúčané články

Veľkonočné sviatky sú príležitosťou na rodinné stretnutia, ktoré sprevádza chutné pohostenie. Ak chcete tento rok vyniknúť a ponúknuť niečo iné ako tradičné jedlá, prinášame tri recepty, ktoré zaručene zaujmú vašich hostí. Mrkvová torta, jarná roláda a jednohubky s medvedím cesnakom prinesú na stôl sviežosť, originalitu a lahodnú chuť.

Tradičná slovenská klasika, ktorá nechýba na veľkonočnom stole. Varené údené mäso doplnené o poctivý zemiakový šalát je osvedčená kombinácia, ktorú milujú celé generácie. Pripravte si jednoduchý, no výnimočne chutný obed, ktorý vás prenesie späť k sviatočnej atmosfére domova.

Voňavý, sýty a jednoduchý na prípravu – zemiakový guláš s klobásou a vajíčkom je klasikou, ktorá zasýti celú rodinu. Vďaka kombinácii tradičných surovín, ako sú zemiaky, údená klobása a sladká paprika, vytvoríte jedlo plné chuti, ktoré sa výborne hodí na chladnejšie dni aj ako jedlo na cesty. Navyše, guláš prirodzene zahustia zemiaky a osvieži ho nasekaná petržlenová vňať.