Recept na lahodné špagety Carbonara

Tradičné zahraničné jedlá sa na Slovensku stávajú čoraz viac obľúbenými. V tomto článku vám prinášame nenáročný recept na lahodné a obľúbené špagety Carbonara pochádzajúce z Talianska.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 200 g špagiet;
- 100 ml smotany na šľahanie;
- 2 žĺtky;
- slaninku;
- parmezán;
- tymian;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Slaninku si narežeme na malé kúsky. Medzitým, ako sa slaninka praží, pripravíme si omáčku zmiešaním žĺtkov a smotany, do ktorej pridáme aj trochu strúhaného parmezánu, korenie a soľ. Špagety uvaríme v osolenej vode s troškou oleja, po uvarení dôkladne scedíme a zahorúca zamiešame do smotanovej omáčky. Nakoniec primiešame pripravenú opraženú slaninku a pri podávaní nastrúhame navrch parmezán.
Prajeme vám dobrú chuť!
(SB)
Odporúčané články

Voňavá kapusta, šťavnaté kačacie mäso a mäkké zemiakové lokše – kombinácia, ktorá neklame. Tento tradičný slovenský recept prináša sviatočnú atmosféru na každý tanier. Plnené lokše sú poctivým jedlom, ktoré zahreje nielen žalúdok, ale aj dušu.

Jemné tvarohové palacinky s ovocím a šľahačkou sú dokonalým spojením klasiky a sviežosti. Tento nadčasový dezert či sladký obed spája tenké palacinky plnené jemne oslazeným tvarohom s teplým ovocným prelivom z lesného ovocia. Doplnené šľahačkou ponúkajú harmóniu chutí, ktorú ocení každá generácia.

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.