Recept na lahodné špagety Carbonara
Tradičné zahraničné jedlá sa na Slovensku stávajú čoraz viac obľúbenými. V tomto článku vám prinášame nenáročný recept na lahodné a obľúbené špagety Carbonara pochádzajúce z Talianska.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 200 g špagiet;
- 100 ml smotany na šľahanie;
- 2 žĺtky;
- slaninku;
- parmezán;
- tymian;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Slaninku si narežeme na malé kúsky. Medzitým, ako sa slaninka praží, pripravíme si omáčku zmiešaním žĺtkov a smotany, do ktorej pridáme aj trochu strúhaného parmezánu, korenie a soľ. Špagety uvaríme v osolenej vode s troškou oleja, po uvarení dôkladne scedíme a zahorúca zamiešame do smotanovej omáčky. Nakoniec primiešame pripravenú opraženú slaninku a pri podávaní nastrúhame navrch parmezán.
Prajeme vám dobrú chuť!
(SB)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

