Recept na rýchly a zdravší ryžový nákyp so štipkou cukru (FOTO)
Rozhodujete sa čo uvaríte na obed? Chcete niečo rýchle a zároveň chutné? V tom prípade môžete siahnuť po ryžovom nákype. Tento je o čosi iný, pretože je tam len štipka cukru.
Čo budete potrebovať?
- 350g ryže
- 1 l mlieko
- štipku cukru
- flavdrops (ochutené kvapky)
- 25g masla
- 3 ks vajcia
- broskyňový kompót
Postup
- Ryžu premyjeme a dáme do hrnca, zalejeme polovicou mlieka a trošku osolíme. Varíme, pravidelne premiešavame a dolievame mlieko. Keď sa mlieko vyparí, ostane kaša. Ryža by mala byť tesne pred dovarením, resp. polomäkká. Odstavíme a necháme trošku vychladnúť.
2. Pokiaľ máme teplú kašu, postupne primiešame maslo, žĺtky a ako náhradu cukru napr. nesladené kvapky – flavdropsy a štipku cukru. Premiešame a medzitým si vyšľaháme tuhý sneh a pomaly vmiešame do zmesi. Následne vmiešame nakrájaný broskyňový kompót, alebo iný kompót. Ak obľubujete sušené ovocie, môžete pridať aj hrozienka.
3. Medzičasom si dáme vyhriať rúru. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Vylejeme zmes do misy a pečieme na 180°C približne 25 minút.
4. Môžeme podávať. Dobrú chuť!
(vu)
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.