Recepty na chutné halloweenske maškrty, ktoré si zamilujete
Múmie z párkov a lístkového cesta
Na prípravu budeme potrebovať:
- 300 g hladkej múky;
- 180 g masla;
- žĺtok na potretie;
- 1/2 ČL soli;
- studenú vodu;
- párky.

Do nádoby dáme múku, maslo, soľ a poriadne premiešame. K zmesi postupne po troške prilievame studenú vodu a premiešavame dokiaľ sa nám cesto nespojí do jedného celku. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a na 10 minút vložíme do mrazničky. Lístkové cesto si vieme kúpiť už aj hotové. Či už domáce alebo kúpené, cesto si rozvaľkáme a narežeme na tenké pásiky, ktoré postupne obmotávame okolo párkov. Tie si poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme dozlatista približne 20 minút v rúre predhriatej na 200 °C. Hotové jedlo si dozdobíme podľa vlastnej fantázie alebo sa môžeme inšpirovať obrázkom vyššie.
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.

