Recepty na chutné halloweenske maškrty, ktoré si zamilujete
Halloweenske cupcakes
Na prípravu budeme potrebovať:
Cesto:
- 200 g hladkej múky;
- 2 ks vajec;
- 180 g krupicového cukru;
- 120 g masla;
- 50 ml mlieka;
- 2 ČL kypriaceho prášku;
- 2 PL kakaa;
- štipku soli.
Krém:
- 120 g krupicového cukru;
- 2 ks vaječného bielka;
- potravinárske farbivo.

Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne zamiešavame vajíčka. Pridáme múku, kypriaci prášok, kakao, soľ a prilejeme mlieko. Ingrediencie dôkladne zamiešame a hotové cesto nalejeme do košíčkov, ktoré sú uložené vo forme na muffiny. Dáme na približne 20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Kým sa budú hotové cupcakes chladiť, pripravíme si krém. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vaječné bielka, ku ktorým postupne pridávame cukor, pokiaľ nám nevznikne lesklá, tuhá hmota. Zmes vyberieme z vodného kúpeľa a miešame ešte 5 minúť. Hotový krém môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom a ozdobíme ním cupcakes.
Dobrú chuť!
(Sofia Budkaiová)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.


