Recepty na chutné halloweenske maškrty, ktoré si zamilujete
Halloweenske cupcakes
Na prípravu budeme potrebovať:
Cesto:
- 200 g hladkej múky;
- 2 ks vajec;
- 180 g krupicového cukru;
- 120 g masla;
- 50 ml mlieka;
- 2 ČL kypriaceho prášku;
- 2 PL kakaa;
- štipku soli.
Krém:
- 120 g krupicového cukru;
- 2 ks vaječného bielka;
- potravinárske farbivo.
Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne zamiešavame vajíčka. Pridáme múku, kypriaci prášok, kakao, soľ a prilejeme mlieko. Ingrediencie dôkladne zamiešame a hotové cesto nalejeme do košíčkov, ktoré sú uložené vo forme na muffiny. Dáme na približne 20 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Kým sa budú hotové cupcakes chladiť, pripravíme si krém. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vaječné bielka, ku ktorým postupne pridávame cukor, pokiaľ nám nevznikne lesklá, tuhá hmota. Zmes vyberieme z vodného kúpeľa a miešame ešte 5 minúť. Hotový krém môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom a ozdobíme ním cupcakes.
Dobrú chuť!
(Sofia Budkaiová)
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.