Recepty na miešané drinky, bez ktorých sa nezaobíde žiadna Halloween párty!
Halloween je sviatok, ktorý sa oslavuje noc pred sviatkom Všetkých svätých, z 31. októbra na 1. novembra. Pre dospelých prinášame recepty na strašidelne dobré miešané drinky, s ktorými zaručene tento sviatok poriadne oslávite.
Zelená smrť
Na prípravu budeme potrebovať:
- 45 ml pepermintového likéru;
- 30 ml bieleho rumu;
- drvený ľad.
Pohár naplníme dostatočným množstvom drveného ľadu. Pridáme biely rum a pepermintový líkér. Drink môžeme dozdobiť rôznymi strašidelnými ozdôbkami.
Bowl krvavého punču
Na prípravu budeme potrebovať:
- 4 PL čerstvých alebo sušených brusníc;
- 2 PL sušených hrozienok;
- 250 ml rumu;
- 1 l červeného vína;
- 500 ml čierneho čaju;
- pomaranč;
- 2-3 ks celej škorice;
- 10 klinčekov;
- cukor.
Brusnice a hrozienka vložíme do nádoby, zalejeme rumom a necháme pár hodín odležať. Do hrnca dáme na plátky nakrájaný pomaranč, klinčeky, škoricu, zalejeme čiernym čajom a vínom. Suroviny ohrejeme tak, aby sa nevarili, pretože by sa vyparil alkohol. Nakoniec k zmesi pridáme aj rum s brusnicami a hrozienkami, dochutíme cukrom a znovu ohrejeme.
Pokračovanie na ďalšej strane.
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.