Tip do kuchyne: Ako na vychladený puding bez šupky?

Určite poznáte situáciu, keď si necháte horúci pripravený puding vychladnúť a po chvíli sa vám na ňom spraví nepekná šupka. V čase sa tak premiestnite do materskej školy, kde ste rovnako sledovali šupku na vrchu ochuteného mlieka v pohári. Ak patríte medzi tých, ktorých strasie pri pohľade na takúto šupku na povrchu vašich inak obľúbených pokrmov, máme pre vás riešenie!
Či už budete potrebovať puding do pečenia, do dezertov, alebo si ho vychutnáte len tak v miske, už nemusíte riešiť šupku. Tieto triky môžete využiť napríklad aj pri príprave domáceho likéru, na ktorý sme vydali recept.
Najjednoduchším riešením je spraviť si puding za studena. Ten sa momentálne predáva v obchodov v dvoch príchutiach – vanilka a čokoláda. Takýto puding nie je potrebné variť a je hotový za 3 minúty. Jednoducho pudingový prášok vymiešate elektrickým mixérom spolu so studeným mliekom a lahodný puding je na svete.
Ak ste však zástancom poctivého varenia pudingu, máme pre vás 2 možnosti ako puding nechať stuhnúť bez neustáleho premiešavania. Prvou možnosťou je poprášiť puding hneď po uvarení práškovým cukrom. V takomto prípade nepridáte na začiatku do mlieka cukor, aby váš puding nebol príliš sladký. Povrch pudingu musí byť rovnomerne poprášený práškovým cukrom a nesmiete žiadne miesto vynechať, inak sa vám tento trik nevydarí.
Druhý spôsob zahŕňa zakrytie pudingu. Puding si hneď po tom, ako ho vezmete zo sporáku, resp. hneď ako ho vylejete do misiek, zakryjete potravinovou fóliou. Ak máte puding vo vyššej nádobe, napr. v mliekovari, postačí vám aj obyčajné mikroténové vrecko. To natiahnete na vrch hrnca a na boku zaviažete. Táto metóda sa vám určite osvedčí pri príprave krémov do zákuskov.
TIP na záver: Ak si chcete varenie pudingu ešte viac uľahčiť, vyskúšajte ho pripraviť v mikrovlnke. Nebudete sa tak musieť báť, že vám puding prihorí alebo vykypí počas varenia. V miske, ktorú budete dávať do mikrovlnky si metličkou zmiešate puding, mlieko a cukor. Misku potom vložíte do mikrovlnky na plný výkon. Po 2 minútach puding premiešate a vložíte na ďalšie dve. Ak sa vám puding stále nezdá, môžete ho zohriať na ďalšiu minútu. Všetko závisí od typu vašej mikrovlnky.
Zdroj: (DK)
Odporúčané články

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.

Jemné tvarohové palacinky s ovocím a šľahačkou sú dokonalým spojením klasiky a sviežosti. Tento nadčasový dezert či sladký obed spája tenké palacinky plnené jemne oslazeným tvarohom s teplým ovocným prelivom z lesného ovocia. Doplnené šľahačkou ponúkajú harmóniu chutí, ktorú ocení každá generácia.

Voňavá kapusta, šťavnaté kačacie mäso a mäkké zemiakové lokše – kombinácia, ktorá neklame. Tento tradičný slovenský recept prináša sviatočnú atmosféru na každý tanier. Plnené lokše sú poctivým jedlom, ktoré zahreje nielen žalúdok, ale aj dušu.