Tip na recept: Kalerábové placky s cesnakovým dresingom a rukolou
Tento recept na kalerábové placky so sviežim cesnakovým dresingom je výbornou voľbou pre ľahký a chutný obed či večeru. Kombinácia chrumkavých placiek, sviežej rukoly a jemného jogurtového dresingu poteší každého milovníka zdravých jedál.
Ingrediencie na kalerábové placky:
- 2 veľké kaleráby (nastrúhané nahrubo)
- 1 menšia mrkva (nastrúhaná nahrubo)
- 2 vajcia
- 4 lyžice hladkej múky (prípadne ovsených vločiek)
- 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
- 1 lyžička majoránky alebo tymianu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja na vyprážanie
Ingrediencie na cesnakový dresing:
- 200 g bieleho jogurtu (grécky alebo hustý)
- 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Ingrediencie na servírovanie:
- 100 g čerstvej rukoly
- Citrónové plátky na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
Príprava placiek:
- Nastrúhaný kaleráb a mrkvu vložte do misy. Pridajte soľ a nechajte stáť 10 minút, aby zelenina pustila šťavu.
- Zmes dobre vyžmýkajte cez čistú utierku, aby boli placky chrumkavé a nelepivé.
- Pridajte vajcia, múku, pretlačený cesnak, majoránku, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešajte, aby vzniklo husté, ale stále mierne vlhké cesto.
Vyprážanie placiek:
- Na panvici rozohrejte olej na stredne vysokom ohni.
- Z kalerábového cesta vytvarujte malé placky (asi 1 cm hrubé) a opatrne ich vložte na panvicu.
- Vyprážajte 3–4 minúty z každej strany, kým nie sú placky zlatisté a chrumkavé.
- Hotové placky položte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný olej.
Príprava cesnakového dresingu:
- V miske zmiešajte jogurt, pretlačený cesnak, citrónovú šťavu a olivový olej.
- Dochutíme soľou a čiernym korením. Nechajte chvíľu odležať v chladničke.
Servírovanie:
- Na tanier položte čerstvú rukolu, na ňu rozložte kalerábové placky.
- Placky prelejte cesnakovým dresingom a ozdobte citrónovými plátkami alebo čerstvými bylinkami.
Dobrú chuť!
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Tento recept na kalerábové placky so sviežim cesnakovým dresingom je výbornou voľbou pre ľahký a chutný obed či večeru. Kombinácia chrumkavých placiek, sviežej rukoly a jemného jogurtového dresingu poteší každého milovníka zdravých jedál.